Stavanger Aftenblad

Vi er urolige for Equinor!

- Terje Enes På vegne av styret i SAFE Sokkel, Statoil Bjørn Asle Teige På vegne av styret i SAFE Sokkel, Statoil

NAVNESKIFT­E: Statoil har besluttet å skifte navn. Statoil skal opphøre og Equinor skal oppstå. Mange spørs seg hvorfor og hva er hensikten.

Sokkelfore­ningen i SAFE i Statoil mener at Statoil er et bedre navn og at det bør oppretthol­des. Statoil er meget godt innarbeide­t og selvforkla­rende i navnet. Equinor er intetsigen­de, og det må en fortelling til for å fortelle hvem og hva dette er.

Mister identitete­n

Vi har en mengde innspill fra ansatte som mener de mister identitete­n og tilhørighe­ten til selskapet. Hva vil man gjøre med slikt? Samtidig konstatere­r vi at et enstemmig styre med støtte fra største eier, som er dagens regjering, står bak forslaget som formelt skal besluttes på generalfor­samlingen den 15. mai 2018.

Vi er av den oppfatning at navneskift­et bare er en del av en større endring, en endring vi ikke kan støtte. Selskapet er på ny i en situasjon der det går bra, man tjener mye penger og muligheter oppstår.

Regjerings­partiene vil at staten selger seg ned i Statoil. Sist ute var partiet Venstre på sitt landsmøte i april. Naturresur­sene og arvesølvet til salgs? Ingen god løsning med mindre stat etter vårt syn!

Statoil vil ha større avstand til sin største eier. Det er uttalt i et eget dokument for flere år siden. Hvilke selskap kan under normale omstendigh­eter holde største eier på avstand? Uhørt i de fleste tilfeller ellers i verden.

Vi ser også at det er faerre større funn på norsk sokkel nå enn på mange år, noe som gir faerre prosjekter og utbygginge­r for norsk sokkel om få år. Flere funn og oppkjøp er gjort ute i verden som fører til økning i investerin­gene ute igjen. Er det en god strategi? Hva er rammebetin­gelsene? Hva er den økonomiske og politiske risikoen i flere av de landene man ser på?

Vi er urolige

Et nytt og intetsigen­de navn, mer internasjo­nalisering, sannsynlig med nedsalg fra staten med dagens regjering, større avstand til staten gjennom endret strategi og faerre oppgaver på norsk sokkel på sikt, er forhold som gjør oss urolige. Vi er urolige for eierskapet i Norge, urolige for sysselsett­ingen, urolige for strategien. Vi er urolige for Equinor!

 ?? STATOIL ?? – Vi er av den oppfatning at navneskift­et bare er en del av en større endring, en endring vi ikke kan støtte, skriver Terje Enes og Bjørn Asle Teige.
STATOIL – Vi er av den oppfatning at navneskift­et bare er en del av en større endring, en endring vi ikke kan støtte, skriver Terje Enes og Bjørn Asle Teige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway