Stavanger Aftenblad

Tror Rybaks sjarm gir norsk seier

- Arve Henriksen arve.henriksen@aftenposte­n.no

LISBOA: Eurovision­fansen tror Norge har store muligheter til å vinne kveldens slagerfina­le i Lisboa. Men ikke nødvendigv­is på grunn av låten.

– Jeg håper virkelig at jeg kan reise til Norge på finalen i Eurovision Song Contest neste år. Alexander Rybak er så talentfull, og ikke minst søt og sjarmerend­e. Så ja, jeg både tror og håper at han vinner. Låten er vidunderli­g, sier Rebecca Ames fra Melbourne i Australia.

I 2015 fikk Australia vaere med i Eurovision Song Contest for aller første gang. Nå har Ames og venneflokk­en reist over 17.000 kilometer for å følge verdens største musikkonku­rranse. Og helt øverst på listen over de største favoritten­e hos aussiene ligger altså en norsk 31-åring. Og det er de ikke alene om. Tall fra Google Norge viser blant annet at Rybak kommer på 2. plass over mest Googlede deltagerne før finalen.

Her er meningene fra fansen utenfor arenaen i Lisboa:

Liro Myllymäki, Finland: – Rybak er en veldig karismatis­k person, han har en flott scenefremf­øring. Han eier scenen, det bringer frem det beste i ham. Men jeg håper ikke Norge vinner, fordi jeg absolutt hater låten.

Al Bel, Israel: – Jeg elsker Aleksander Rybak, og «Fairytale» er blant mine topp 10 over de beste Eurovision­bidragene noensinne. Årets sang er ikke like bra. Jeg hadde elsket å reise til Norge neste år, men på grunn av en annen sang.

Christine Weber, Østerrike: – Rybak er en av mine favoritter i år, i tillegg til den østerriksk­e artisten. Jeg liker det norske bidraget veldig godt, det er veldig fengende.

Christina Jacobsson, Sverige: – Rybak er en veldig god sanger, med en morsom låt, fengende og med en god porsjon selvironi. Rybak fremstår samtidig om en veldig sympatisk og hyggelig ung mann. Norge kan gå helt til topps.

Gábor Vórós, Ungarn: – Da Aleksander Rybak vant i 2009 var det med en utrolig fengende låt. Jeg vil ikke si det samme om låten han deltar med i år. Så skulle han vinne i år igjen, så skyldes det nok hans popularite­t, ikke låten.

Liza Petersen, Danmark: – Du skal ikke undervurde­re Aleksander Rybak. Årets sang er ikke like sterk som «Fairytale».Men han selger varen så godt at du nesten ikke merker at sangen er middelmådi­g - den gutten kan selge sand til Sahara.

Alexandru Enache, Frankrike: – Ha ha, Norge kommer garantert ikke til å vinne. Vinner de, er det utelukkend­e på grunn av Alexander Rybak, ikke på grunn av låten. Det er minst ti låter som er bedre.

Danien Macrez, San Marino: – Det er en låt du husker lett og som du ikke får ut av hodet. Så jeg liker den, det er en morsom sang. Men i år er det en mer åpen konkurrans­en enn på mange år. Min favoritt er Australia.

Katarina Jovanovic, Serbia: – Alexander Rybak kommer til å vinne, både for han er så utrolig søt, og han har en veldig god og søt sang. Dessuten er han god på scenen. Han fremstår som en veldig sympatisk fyr, noe jeg tror han scorer mye på.

Elisabeth Casarin, Italia: – Norge har store muligheter til å vinne i år. Dere har en god sang og en sterk artist som har gjort dette tidligere. Da han vant i 2009 var ikke Italia med i konkurrans­en, så ingen husker han fra den gang.

Catarina Rocha, Portugal: – Jeg liker Rybak veldig godt, jeg husker godt da han vant i 2009. Jeg tror likevel ikke han vinner i år. De andre sangene er bare bedre. Danmark, Ungarn og Estland blir for sterke.

 ?? ARVE HENRIKSEN ?? En australsk vennegjeng tok turen til Portugal - flere av dem heier på Norge og Alexander Rybak. Fra venstre: Darryl Smith, Marc Innemée, David Thompson og Rebecca Ames.
ARVE HENRIKSEN En australsk vennegjeng tok turen til Portugal - flere av dem heier på Norge og Alexander Rybak. Fra venstre: Darryl Smith, Marc Innemée, David Thompson og Rebecca Ames.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway