Stavanger Aftenblad

Følg Eurovision minutt for minutt. Fra Lindøs sofa

- Tarald Aano tarald.aano@aftenblade­t.no

DIREKTERAP­PORT: Leif Tore Lindø synker godt ned i sofaen i kveld. Da skal han følge Alexander Rybak og de andre finalisten­e minutt for minutt. Til glede for Aftenblade­ts lesere.

– Jeg frykter at Norge vinner, sier Leif Tore Lindø, reporter i Aftenblade­ts kulturavde­ling med musikk som et av sine spesialfel­t.

Lørdag kveld skal han dele sine vurderinge­r med alle som vil følge ham på aftenblade­t.no. Han og hans kolleger har gjort det med suksess fra store arrangemen­t tidligere, både Justin Bieber- og Mods-konsertene ble dekket minutt for minutt med vurderinge­r, spørsmål, ironi og diskusjon med leserne.

Elsk, hat, elsk, hat...

Nå er det Eurovision Song Contest som gjelder, eller Melodi Grand Prix som mange nordmenn fortsatt kaller verdens største musikkonku­rranse. – Hvilket forhold har du til musikken, tv-programmet og konkurrans­en du skal dekke fra sofaen?

– Klisjeen om Grand Prix er at vi hater og elsker det, men det er kanskje ikke helt riktig. Vi hater AT vi elsker det. Saerlig de siste 10-15 årene har dette blitt et sirkus der det alltid dukker opp mange innslag som er så galne at vi nesten ikke tror det vi ser, sier Lindø. Med trykk på ordet «ser». For det vi ser, er ofte viktigere enn det vi hører.

– MGP var opprinneli­g en melodikonk­urranse. Nå er det, i all hovedsak, en konkurrans­e i å lage et tv-innslag på tre minutter som skiller seg fra de andre. I fjor så vi at Portugal gjorde nettopp det, og til alt overmål med en sang som ... vel, en sang! Kanskje handler det om musikk likevel? Det er fascineren­de forvirrend­e, det er sprøtt, løye, trist og ellevilt.

Masse humor

Sprøtt? Løye? Trist? Ellevilt?

Slik vil antakelig også direkterap­porten fra Lindøs sofa vaere. Saklig når det passer, ironisk når det gjør seg, og full av humor. Selv sier han det slik:

– Den definitivt beste måten å oppleve Grand Prix på er å ha tven foran seg og vaere med i diskusjone­n selv. Vi skal diskutere, kommentere og si akkurat hva vi synes om de ulike landenes bidrag. Det blir garantert noen sleivspark i området rundt beltestede­t, men vi skal også prøve å si noe fornuftig om både musikk, koreografi, scenografi og alt det andre. Folk må bare kaste seg på, for det aller, aller beste med Grand Prix er ikke musikken, men diskusjone­n.

Leserne er altså invitert til å delta i direkterap­porteringe­n – med spørsmål, synspunkte­r, heiarop og hva det måtte vaere.

– Har du et stalltips før finalesend­ingen starter?

– Jeg frykter også at Norge vinner. Vi er nok blant de 3-4 landene som kan bli sittende igjen med utgiftene i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway