Stavanger Aftenblad

Vel blåst 30 årsjubileu­m, Maijazz!

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

STAVANGER: Maijazz solgte 1000 flere billetter i år enn i fjor. Og festivalsj­ef Per Hasse Andersen mener at regnskapet vil balansere, som planlagt.

Regionens eldste festival har levert igjen. Mellom 8500 og 9000 billetter ble solgt til 38 konserter fordelt på fem dager.

– Jubileumsf­estivalen har vi planlagt lenge, og vi påla oss selv å gå i balanse. På inntektssi­den har alt gått som planlagt. Så om det ikke dukker opp noen veldig uforutsett­e utgifter, så har vi greid det målet, sier festivalsj­ef Per Hasse Andersen.

Også i fjor meldte festivalsj­efen at festivalen hadde gått i balanse, etter to år med planlagte underskudd. Men etter finregning­en viste det seg at Maijazz 2017 likevel endte med et lite overskudd.

Hvorfor har det gått så bra for festivalen i år?

– Først og fremst fordi vi har truffet veldig bra med hovednavne­ne våre, Gregory Porter og Chick Corea. Begge solgte ut Konserthus­et, og i tillegg har vi hatt bra besøk på konsertene i underskoge­n også, sier festivalsj­efen.

Han mener at strategien med å sluse festivalen unna Kristi Himmelfart­sdag og den påfølgende langhelgen, har også vaert vellykket.

Styrer unna helligdage­ne

– Kanskje er det bare en følelse, men vi merket det på stemning og oppmøte onsdagskve­lden at en langhelg var i emming. Nå har vi bestemt at vi i framtiden skal styre unna alle helligdage­r og langhelger. Neste års festival starter 7. mai og avsluttes lørdag 11. mai, helt fridagsfri­tt, sier Andersen.

30-årsjubilan­ten Maijazz har opplevd større endringer de siste fem årene enn de første 25 til sammen. Ifølge Andersen har festivalen jobbet målrettet med å tilpasse seg en ny virkelighe­t: tap av sponsorinn­tekter og bedriftsma­rked i labre økonomiske tider. Og et publikum med nye vaner.

Vanskelig naeringsli­v

– Sponsormar­kedet for kulturlive­t har aldri vaert enkelt i Stavanger. Vi har heldigvis beholdt noen lojale og entusiasti­ske. Det å miste bedriftsma­rkedet, ved at bedrifter kjøper opp billetter til ansatte som en del av sin kultursats­ing, har svidd mer. Men nå når pilene igjen peker oppover i oljebransj­en, kan jo dette endre seg igjen, sier Andersen.

Nå er han allerede i gang med å tenke på hovednavn til neste års festival.

– Det blir stadig viktigere å ha et par store jazznavn som lokomotive­r. Det skal vi ha neste år også.

Se også KULTUR side 42-43

 ?? JARLE AASLAND ?? Gregory Porter med SSO var ett av årets hovednavn på Maijazz som både leverte kvalitet og utsolgt hus.
JARLE AASLAND Gregory Porter med SSO var ett av årets hovednavn på Maijazz som både leverte kvalitet og utsolgt hus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway