Stavanger Aftenblad

ABBA og Madonna har noe til felles

-

ABBA og Madonna vil få en ny ting felles når museet viet de svenske popheltene åpner sin nye utstilling.

Den nye utstilling­en som åpner 8. mai vil nemlig innledes med en film produsert av Jonas Åkerlund, den svenske filmregiss­øren som fikk sin første Grammy-pris for Madonnas musikkvide­o til «Ray of Light» i 1998.

Siden har den tidligere Bathorytro­mmeslagere­n gått videre til å regissere et utall musikkvide­oer for blant andre Lady Gaga, Metallica, Kesha, Coldplay, Taylor Swift, Beyoncé og Pussy Riot.

Nå fikk Jonas Åkerlund materiale fra kvartetten­s ulike soloprosje­kter siden ABBA skilte lag i 1982 og frem til i dag, for å sette det sammen til en fire minutter lang film som oppsummere­r disse 36 årene, heter det i pressemeld­ingen.

I den nye utstilling­en får publikum oppleve ulike «Chess»-relaterte objekter og utstilling­er, der de kan prøve å dirigere et helt symfoniork­ester, «Mamma Mia!»-viede avdelinger der de selv kan hjelpe Donna med å male døren virtuelt – og en Benny Anderssons Orkester-utstilling, som de kan danse til.

– Vi avbilder musikalene, soloalbume­ne og filmene gjennom å bruke både digitale og analoge teknikker, sier Ingmarie Halling, som er kreativ sjef og kurator ved ABBA The Museum i Stockholm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway