Stavanger Aftenblad

Sandnes Ulf skal våge mer for å ta Florø og Viking

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes Ulf scorer minst av klubbene som utgjør topp seks i 1. divisjon. Treneren etterlyser større mot til å angripe.

– Vi spiller bra bak, vi har ballen mye, men vi må legge mer i potten for å vinne, sier trener Bengt Saeternes til Aftenblade­t.

Han har brukt et par dager til å få fart på gjengen etter forsmedeli­g cupnederla­g 0–1 for Bryne onsdag, nå handler det om viktige seriepoeng.

Søndag mot Florø på Sandnes stadion, deretter vårens høydepunkt, 16. mai mot Viking på SR-Bank arena.

– Hvordan jobber dere etter en nedtur som mot Bryne?

– Vi er nøye på å rette søkelyset mot fakta, det som virkelig skjedde, kan ikke bare synse og la reaksjonen­e handle om sinne og frustrasjo­n, sier Saeternes.

– Hva sier fakta?

– Enkelt: Vi er for lite målfarlige.

– Vi gjør feilvalg, spiller én og én, bruker ikke backene når de overlapper slik avtalen er. Vi benytter ikke de løsningene vi er enige om.

– Vi har ballen, vi kontroller­er, men vi må legge mye mer i potten for å vinne, understrek­er treneren.

Pent og pyntelig, men... Han trekker tråden bakover til de siste seriekampe­ne, tre ganger uavgjort.

På seks kamper har Sandnes Ulf scoret åtte ganger, til sammenlign­ing har lederlaget Aalesund scoret 15, mens Viking på andreplass har scoret 16.

– Vi gjør oss ikke bort med tre uavgjorte kamper, ett poeng er trygt og godt og skaper ikke mye støy, men det blir ikke mange poeng heller.

– Hvordan skal du gjøre laget skarpere?

– Vi må stå høyere, gjenvinne ballen på motstander­ens banehalvde­l, vi må våge å sende frem en midtstoppe­r for å skape ubalanse.

Må våge å ofre for å vinne

– Vi skal tørre å ofre ett poeng for å vinne to, påpeker Saeternes og viser til at muligheten­e til tre poeng var der i samtlige som har endt uavgjort, mot Jerv, Hamkam og Sogndal. For ikke å snakke om cupkampen mot Bryne der ett baklengs var nok til cupexit.

Treneren tror trenden snus når Florø kommer, og står Sandnes Ulf med to ganger tre poeng etter Florø søndag

Vi gjør feilvalg, spiller én og én, bruker ikke backene når de overlapper slik avtalen er. Vi benytter ikke de løsningene vi er enige om. Vi må legge mye mer i potten for å vinne.

Bengt Saeternes

og Viking 16. mai, er vårsesonge­n definitivt på skinner.

I så fall er Sandnes Ulf ubeseiret etter åtte serierunde­r.

Offensive Erixon Danso og forsvarere­n Jasmin Bogdanovic er usikre grunnet skader. Kristian Brix var syk og sto over mot Bryne.

Mulig lag mot Florø:

Arnold Origi - Daniel Edvardsen, Tapio Heikkilä, Akinshola Akinyemi, Ári Mohr Jónsson - Axel Kryger, Remi Johansen, Niels Vorthoren Kent Håvard Eriksen, Kristian Brix - Kachi Ugwuadu.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway