Stavanger Aftenblad

Stine Borgli ga bort sykkel til 30.000 kroner

- Svein Hagen

SYKKEL : En helt ny konkurrans­esykkel og nye sykkelklae­r. Nå håper hun selv å spre videre glede i helgens norgescup i Sandnes.

Denne helgen skal Stine Borgli forsvare ledertrøye­n sin i norgescupe­n, som arrangeres på hjemmebane. I dag kjøres det rundbaneri­tt i Sandnes, mens det i morgen blir fellesstar­t går med start og mål ved Horpestad skule.

Sandnesjen­ta Borgli ville gi bort en ultralett konkurrans­esykkel, som var for liten for henne selv, til et ungt sykkeltale­nt i distriktet som satset på idretten. Dette er en sykkel med verdi på 30.000 kroner. Dette la hun ut på sin Facebook-profil og responsen var overvelden­de.

– Det var utrolig mange som hadde gode grunner til at nettopp dem skulle bli den heldige som fikk denne sykkelen, og det var slett ikke enkelt å velge ut en av de mange som hadde sendt inn sine ønsker. Sammen med mine rådgivere kom vi etter hvert fram til den unge syklisten som skulle få denne overrakt, forklarer Stine Borgli.

Etter en del fram og tilbake falt valget på 13-åringen Mathias Haga fra Sola. En ung syklist som har sine utfordring­er og begrensnin­ger. Han har en arvelig hjertesykd­om som gjør at han ikke kan presse seg på samme måte som andre jevngamle.

Stortrives med idretten

– Mathias vet at han ikke kan bli best i sykkel, men han stortrives med idretten sin og stiller til start i de aller fleste konkurrans­ene, selv om han kommer litt bak sine konkurrent­er. En helt spesiell gutt som får denne sykkelen, understrek­er hun.

Mathias Haga var naturligvi­s veldig fornøyd når han fikk sykkelen og en splitter ny sykkeldrak­t. Han var kjapp med å få tatt på seg klaerne og tok en liten prøverunde utenfor en sykkelbuti­kk ved Kvadrat.

– Stine er så snill som gir meg denne sykkelen som jeg kan bruke i konkurrans­er. Jeg hadde ikke ventet dette i det hele tatt, og det er en gledens dag for meg dette. Nå gleder jeg meg stort til å stille til start i neste konkurrans­e, forklarer 13-åringen.

Før han tar seg et par runder ekstra ute på asfalten for å kjenne på hvor god den fjaerlette konkurrans­esykkelen virkelig var.

– Jeg må nok snakke med mor og far om hva vi skal gjøre med den andre sykkelen jeg har. Det er nok ikke nødvendig å ha to sykler, i alle fall ikke når jeg har fått en slik fantastisk sykkel som dette, understrek­er en smilende Mathias Haga.

Skal forsvare ledertrøye­n Den gavmilde syklisten ser nå fram til å skulle konkurrere på hjemmebane i helgen.

– Vi sykler en rundløype på 22 kilometer fem ganger, en løype som går rundt Orrevannet. En åpen trasé som er veldig vindutsatt, men jeg satser på at mine gode hjeperytte­re gjør de 11 milene greie for meg, sier Borgli.

Hun legger ikke skjul på at hun akter å beholde ledertrøye­n også etter at helgens landeveisr­itt er gjennomfør­t.

– Målet er å vinne, det er ingen hemmelighe­t. Selv om jeg er litt grumsete i halsen bare et par dager før de to rittene her i området, så regner jeg med å kjempe i toppen begge dagene, understrek­er hun.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Stine Borgli, til venstre, overrakte Mathias Haga (13) en fjaerlett konkurrans­esykkel han kan bruke i tiden som kommer.
SVEIN HAGEN Stine Borgli, til venstre, overrakte Mathias Haga (13) en fjaerlett konkurrans­esykkel han kan bruke i tiden som kommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway