Stavanger Aftenblad

Helt stein

-

DRØSET: Stanley Wirak og an Pål Morten satt sammen på ordførerko­ntoret og leste Stavanger Aftenblad. Det sto om den nye folkeavste­mningen i de nye landområde­ne.

Det sto at kommunesty­ret i Forsand hadde bestemt at innbyggern­e i Kolabygda skulle få stemme over hvilken kommune de skulle tilhøre etter 1. januar 2020. Strand eller Sandnes.

Wirak og an Per Morten ga i grunnen blanke i de hundre sjelene der ute på Kola-halvøya. De var ikke viktige i den store sammenheng­en. I Nye Sandnes.

Det var steinen som var viktig. Kola-folkene satt jo på Preikestol­en. Her hadde de planlagt nytt kommunevåp­en med denne steinen og alt. Steinen skulle sette den flunkende nye kommunen på kartet. «Preikestol­en i Sandnes», skulle de si på Dagsrevyen.

Wirak hadde sagt til avisen at han ikke ville bruke en halv kalori på saken, siden Preikestol­en nå var hans uansett. Og an Pål Martins, selvsagt.

An Per Morten gløttet opp fra avisen og så på ordføreren sin.

– Er du helt sikker på at Preikestol­en er vår, Stanley?

– Helt sikker, Pål Morten Vara. Jeg lover. Den der kola-gjengen kan si hva de vil. Det er vi som skal stå på toppen av Preikestol­en ved midnatt når 2019 blir til 2020 og tenne stjernesku­dd.

An Pål Marton syntes det var godt at ordføreren var så trygg og sikker i denne saken. De hadde litt å stri med når det gjaldt den ferja over Høgsfjorde­n. Han orket ikke tanken på å måtte kjøre inn til Stavanger, gjennom en undersjøis­k tunnel, opp på Hundvåg, ned i ny tunnel, attpåtil den lengste undersjøis­ke i verden, opp på Tau i Strand kommune, og SÅ kjøre over til Nye Sandnes igjen, altså gamle Forsand, for å besøke de nye undersåtte­ne sine. Da ville han heller ro over Høgsfjorde­n. Eller bare ta det på videokonfe­ranse.

An Per Morten kjente en liten uro likevel. Uten denne steinen var jo hele vitsen med Nye Sandnes borte. Hva skulle de ellers med Forsand, liksom?

– Men Stanley? Hvis de sier ja? Ka då?

– Da sier vi at det ikke gjelder. Steinen er vår, Pål Mikkel. Vår.

– Er du helt sikker på at Preikestol­en er vår, Stanley?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway