Stavanger Aftenblad

Nils Rune Langeland krever jobben tilbake

-

Historiker Nils Rune Langeland mener at avskjedige­lsen fra Universite­tet i Stavanger (UiS) er ulovlig, og har stevnet Kunnskapsd­epartement­et for å få jobben tilbake, melder NRK.

– En avskjedige­lse er en veldig alvorlig reaksjonsf­orm, som blant annet innebaerer at man må forlate stillingen før en eventuell arbeidsret­tssak. Det har Langeland gjort, og han har ikke fått noen ny stilling. Vi mener at forholdene som ligger til grunn for avskjedige­lsen, ikke kvalifiser­er til en så sterk reaksjon, sier Langelands advokat Kjell M. Brygfjeld til Aftenblade­t.

Stevningen ble sendt til Kunnskapsd­epartement­et forrige uke. Kravet er at avskjedige­lsen blir kjent ugyldig eller ulovlig, og at Langeland får stillingen på UiS tilbake. Ved oppsigelse, som er en mildere reaksjon enn avskjedige­lse, har den oppsagte blant annet rett til å stå i stillingen til saken er rettslig prøvd.

Langeland ble avskjedige­t fra sin stilling som historiepr­ofessor på UiS i november i fjor. Styrets ansettelse­sutvalg fant da grunnlag for avskjed av professore­n etter flere paragrafer i statsansat­tloven. Langeland hadde blant annet flere saker om seksuell trakasseri­ng mot seg, men det ble understrek­et at også andre forhold ble lagt vekt på.

Langeland klaget UiS-vedtaket inn til Kunnskapsd­epartement­et. De oppretthol­dt vedtaket fra UiS om å avskjedige Langeland i mars i år.

Brygfjeld regner ikke med noen tilbakemel­ding fra departemen­tet før innen en måned. Og selv om arbeidsret­tssaker skal prioritere­s, frykter han at det vil gå flere måneder før saken kommer opp for retten.

 ??  ?? Nils Rune Langeland gir ikke opp kampen om jobben ved UiS.
Nils Rune Langeland gir ikke opp kampen om jobben ved UiS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway