Stavanger Aftenblad

Ansatte frykter for Equinor-framtiden

- Erlend Skarsaune erlend.skarsaune@aftenblade­t.no

FØRSTE STEG: Navnet i seg selv er ikke noe saerlig. Men konserntil­litsvalgt Bjørn Asle Teige frykter at større endringer er på gang for Equinor.

På generalfor­samlingen i ettermidda­g skal Statoil skifte navn til Equinor. Oljeselska­pet er selv sikker på at endringen går gjennom, og har varslet at fra onsdag av vil kjennetegn­et på Statoil på Oslo Børs ikke lenger vaere «STL», men «EQNR».

Optimismen er godt begrunnet. For når Statoils største eier - den norske stat - har sagt at den støtter endringen og har 67 prosent av aksjene, kan det vanskelig gå galt.

Konserntil­litsvalgt Bjørn Asle Teige i Statoil skjønner at de kjemper en kamp i motbakke når Safe protestere­r mot det nye navnet, og det han tror følger med. Men han håper likevel at ledende politikere forstår at navneskift­et handler om mer enn å gå fra Statoil til Equinor. – Vi har fått en massiv tilbakemel­ding fra medlemsmas­sen i Safe at de ikke ønsker denne endringen i det hele tatt.

Selv om det nye navnet ikke er noe å rope hurra for, så tror vi at det er «mer enn et navnebytte». Den underligge­nde bekymringe­n er at dette handler om at regjeringe­n ønsker å trekke staten mer ut av selskapet og selge seg ned, sier Teige.

Han viser til at Statoil nå tjener mye penger, og at det er mange investorer som vil ha en større del av kaka. – Vi mener det er viktig at samfunnet skal ha hånd om disse ressursene. Samtidig er det en frykt for at selskapet nå vil bli preget av mer privatiser­ing og mer marked, framfor stat og regulering. Det nye navnet vil gjøre dette enklere. Vi hadde håpet at politikern­e på Stortinget ville se dette. Men nå ligger alt an til at regjeringe­n får det som de vil, sier Teige.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Safe-tillitsval­gte i Statoil, ved Terje Enes, til venstre og Bjørn Asle Teige, frykter navneendri­ngen er del av en større endring for Statoil.
JONAS HAARR FRIESTAD Safe-tillitsval­gte i Statoil, ved Terje Enes, til venstre og Bjørn Asle Teige, frykter navneendri­ngen er del av en større endring for Statoil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway