Stavanger Aftenblad

– Jeg føler meg klar

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking maktet bare 0-0 mot Levanger uten Zlatko Tripic på laget. Når Sandnes Ulf kommer til Jåttåvågen i morgen blir det andre boller.

– Jeg føler meg klar og har veldig lyst til å spille den kampen. Med så mange på tribunen blir det litt som en cupfinalea­tmosfaere. Men jeg får gjennomfør­e treningen i dag (mandag) og i morgen (tirsdag) og snakke med Bjarne Berntsen og støtteappa­ratet først, sier Tripic til Aftenblade­t. Og legger til:

– Jeg spiller ikke hvis jeg ikke er 100 prosent klar.

Måtte stå over

Viking med og uten lyngdølen på banen er to forskjelli­ge lag. I hvert fall hvis vi skal legge kampen i Levanger til grunn. For da slet Viking offensivt, spesielt før pause. Det meste gikk på tvers og bakover. Og Viking savnet en som tok tak i kampen og utrettet ting på egen hånd. Der hadde formspille­ren Tripic (fem mål på sine seks kamper) vaert god å ha.

Men stor belastning med mange kamper på kort tid har gjort at Tripic trenger hvile.

Derfor ble han sittende på benken i samfulle 90 minutter i Trøndelag.

–Hvis Zlatko skal ha noen som helst sjanse til å bli klar til Sandnes Ulf-kampen, måtte vi spare ham mot Levanger, sa trener Bjarne Berntsen etter kampen søndag kveld.

–Det er lenge siden jeg har spilt så mange kamper på rad. Jeg spilte blant annet tre kamper på en uke. Kanskje burde jeg stått over en av dem. Belastning­en har vaert stor. Jeg mistet jo store deler av oppkjøring­en også, så det er nok naturlig at det kom en reaksjon. Spillestil­en min er også veldig eksplosiv, sier Tripic, som før møtet med Levanger kun hadde stått over Vikings kamp i første runde i cupen.

Snakker ned egen betydning –Men at du føler deg klar til kamp igjen 16. mai, det bør vaere dårlig nytt for Sandnes Ulf?

– Nei da, vi stiller et sterkt lag uansett. Vi hadde en dårlig dag mot Levanger, men hadde samtidig nok sjanser til å score. Får vi de samme sjansene mot Sandnes Ulf er jeg sikker på at vi setter dem.

Han sier det vil vaere urettferdi­g overfor resten av laget om han melder seg kampklar uten å vaere det. Derfor håper han at de to treningene før lokaloppgj­øret vil gi de svarene han - og laget trenger.

–Det er en viktig kamp, en kamp mellom to gode lag som begge er i form, og en kamp alle har lyst til å spille.

Revansjesu­gne

– Hvordan skal dere slå Sandnes Ulf?

– VI må respektere dem, det er et godt lag. Men vi vet at på hjemmebane og på vårt beste er vi også et veldig godt lag. Og jeg tror de har stor respekt for oss. Nå fikk Sandnes Ulf en god opplevelse (slo Florø 4-0 hjemme søndag) og spissen deres fikk scoret noen mål. Alle vet hva det betyr for en spiss. Vi må bruke dagene før kamp til å hvile og vaere klare, sier Tripic.

–Selvfølgel­ig er vi revansjesu­gne etter det som skjedde mot Levanger, sier Bjarne Berntsen, som trolig får tilbake både Tripic og midtstoppe­r Leo Østigård som også sto over mot Levanger.

Han har hatt behov for å trene godt etter å ha slitt med et par overtråkk og dermed gått glipp av flere treninger.

 ?? FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Zlatko Tripic var med Viking til Levanger søndag, men spilte ikke. Vikings offensive våpen håper å vaere klar til kampen mot Sandnes Ulf i morgen.
FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Zlatko Tripic var med Viking til Levanger søndag, men spilte ikke. Vikings offensive våpen håper å vaere klar til kampen mot Sandnes Ulf i morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway