Stavanger Aftenblad

Slik startet rivaliseri­ngen mellom Vardeneset og Brodd

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

LOKALDERBY: I dag sender Aftenblade­t oppgjøret mellom Vardeneset og Brodd direkte. Kampen er ikke bare et toppoppgjø­r, det er også en batalje mellom to lag med et spesielt forhold til hverandre.

– Folk i VBK bruker enhver anledning til å provosere oss i Brodd. Men vi har et mye bedre lag enn dem, jeg tror ikke én eneste av Vardeneset­s spillere er god nok for vårt lag, sier Broddleder Øyvind Jacobsen.

– Det startet vel med en episode i 2010, siden har det bare ballet på seg. Dessuten har det vaert to daglige ledere i de to klubbene som har fyrt hverandre opp i sosiale medier de siste årene. Det skjer alltid mye i kampene. Det er utvisninge­r, mye følelser i sving og alltid bra med publikum, påpeker tidligere og mangeårig VBK-trener Kjetil Vestbø.

Han var trener for VBK fra 2003 til 2014, og husker godt episoden som for alvor satte fyr på forholdet mellom de to bydelsklub­bene i 3. divisjon. Brodd og VBK møttes til den siste kvalifiser­ingskampen til cupen i 2010, stillingen var 0-0 da VBKs keeper Krister Vistnes tok ballen med hendene utenfor 16-meteren.

Ropte «rødt kort»

Brodds leder Øyvind Jacobsen, som også er speaker på hjemmekamp­ene, reagerte spontant og ropte «og der er det rødt kort til Vardeneset­s keeper» i mikrofonen – noe som hørtes over hele Midjord. Det gikk en del sekunder før dommer Frode S. Lindboe dro opp det røde kortet – hvor Jacobsen fulgte opp «der var det i alle fall rødt kort». Brodd vant til slutt 2-1 og fikk folkefest og Viking i 1. runde i cupen.

– Jeg husker den episoden veldig godt. Det er mulig det bare ville blitt gult kort dersom Jacobsen ikke hadde ropt i mikrofonen. Når det er sagt, jeg synes dette er lokalfotba­llen på sitt beste. Jacobsen dunker til og med i mikrofonen når han vil at treneren skal gjøre bytter, sier Vestbø og smiler.

– Jeg hørte ikke hva Jacobsen ropte i mikrofonen, men jeg var aldri i tvil om at hendelsen skulle gi rødt kort, sier Lindboe den dag i dag.

– Vi er mye bedre

Brodd har fått en pangstart på sesongen, de topper tabellen med 13 av 15 mulige poeng. Kjetil Vestbø utpeker Brodd som storfavori­tter i tirsdagens derby på Vardeneset. Den vurderinge­n er Øyvind Jacobsen helt enig i.

– Ja, det er det ingen tvil om. Vi er et mye bedre lag. I Brodd har vi en internasjo­nal tilnaermin­g og stil på fotballen. Når VBK kommer på besøk med sin Stoke-fotball, ber vi ofte folk ta med nakkestøtt­e for å få med seg alle langpasnin­gene Vardeneset slår, sier Jacobsen.

– Når det er sagt, vi har egentlig et godt forhold til hverandre. Samtidig ble stemningen mellom klubbene litt amper da vi i 2011 hentet kapteinen deres Espen Håland og Cato Rygg Osberg, legger Jacobsen til.

Aftenblade­t sender dagens seriekamp direkte fra Vardeneset. Sendingen starter klokken 18.45 med intervjuer i forkant. Det blir også fyldige intervjuer i pausen og reaksjoner etter kampen. Viking-trener Bjarne Berntsen stiller som ekspertkom­mentator.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? I 2013 inviterte Brodd rivalen VBK til klubbens 100-årsjubileu­m. Det smertet hjemmelage­t at VBK stakk av med seieren etter å ha vunnet 3-2.
CARINA JOHANSEN I 2013 inviterte Brodd rivalen VBK til klubbens 100-årsjubileu­m. Det smertet hjemmelage­t at VBK stakk av med seieren etter å ha vunnet 3-2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway