Stavanger Aftenblad

Vår kamp mot fattigdom fortsetter

- Erlend Jordal Medlem av Stavanger bystyre og levekårsst­yret (H)

STAVANGER: Flertallsp­artiene har et stort hjerte for byens innbyggere, spesielt for de som sitter nederst ved bordet, og vi vet at det å ta et sosialt ansvar er viktig i en velfungere­nde by.

Stavanger Høyre og flertallsp­artiene tar aldri lett på vårt sosiale ansvar, og vi jobber både bredt og med mer målrettede tiltak for å hjelpe familier som er fattige. For det er i disse familiene vi finner barnefatti­gdommen. Vi vil hjelpe uten å stigmatise­re, men vet samtidig at det kun finnes ett svar for å løfte barna og foreldrene deres ut av fattigdom – og det er arbeid og arbeidsinn­tekt.

Våre sosiale tiltak kan kun kompensere for fattigdom, og gjøre livene deres rikere og enklere. Samtidig som det gir opplevelse­r og mestring for de barna det gjelder, gjennom gratis aktivitete­r og subsidiert deltagelse. Og det skal vi gjøre mer av!

Positive trender for sosialt arbeid

I Stavanger kommune peker heldigvis mye i riktig retning. Det er faktisk et lavere antall barn som vokser opp i fattige familier enn andre storbykomm­uner i forhold til innbyggert­all.

Vi har et lavere antall innbyggere på sosialhjel­p enn andre storbykomm­uner, det er positivt.

Samtidig er det altså et lavere antall innbyggere på uføretrygd enn i de andre storbykomm­unene i Norge. Det er også slik at bostedsløs­heten nesten er fjernet i Stavanger kommune. Nedgangen i tallet på bostedsløs­e er redusert med 184 personer og 62 prosent fra 2012. Selv med en positiv utvikling setter vi nå inn nye tiltak

Områdesats­ing på Storhaug

Vi har også et spesielt fokus på Storhaug og den omfattende områdesats­ingen vi legger inn her. Vi skal løfte levekårene til de som bor i de levekårsso­nene som har størst utfordring­er. Jeg har jobbet målrettet for å få dette på plass og nå er staten med! Det betyr at vi kan virkelig gjøre en stor forskjell gjennom de neste syv årene, med en satsing på over 100 millioner kroner.

Frilager og Fiks Ferrige Ferie blir bedre

Det er også nettopp vedtatt en ny ordning med Frilager – som vil virkelig gir et løft til de som trenger det mest. Her jobber altså idrettslag og frivilligh­et sammen med kommunen for at tusenvis av barn og unge kan låne utstyr og materiell til aktivitete­r. Dette gjelder også for skoler og barnehager. Det vil åpne nye store muligheter for mer aktivitet. For alle!

Det er også gjort en viktig prioriteri­ng for at alle de ungene som ikke har foreldre som kan ta de med på ferie får en mulighet til det. I budsjettet for 2018–2021 er

Hvorfor er det flere fattige barn?

Men hvorfor er det blitt flere fattige familier i Stavanger? Ettersom du nettopp har lest om en drøss med tiltak som vi gjør for å motvirke fattigdomm­en som barn vokser opp i. Først og fremst skyldes det den store flyktningb­ølgen som kom i 2015. Mange familier med foreldre som gjerne ikke hadde utdanning og språk sitter dermed i en situasjon hvor de enda ikke er kommet ut i jobb og dermed har en vanskelig økonomisk situasjon.

Den andre store endringen er bølgen med arbeidsled­ighet som rammet etter det voldsomme oljeprisfa­llet i 2014. Dermed har flere familier havnet under de grensene som finnes for når en regnes som fattig. Arbeidsled­igheten er på vei ned nå, og det håper vi vil gi oss positive tall i årene fremover med faerre barn som vokser opp i fattige familier.

Vi tar sosialt ansvar

Men, det er imidlertid ingen grunn til å ta foten av gasspedale­n når det kommer til gode tiltak. Har du noen gode ideer som kan hjelpe oss med å treffe de mest utsatte gruppene så ta kontakt! Vi trenger flere gode ideer og innspill til dette arbeidet – fordi vi vet at vi ikke er i mål. Og hvis du nå har lest dette og tenker – jeg kan gjøre noe! Da kan du melde deg hos våre frivilligs­entraler. De har hundrevis av måter du kan hjelpe fattige familier og utsatte unge.

Flertallsp­artiene har et stort hjerte for byens innbyggere og spesielt for de som sitter nederst ved bordet, og vi vet at det å ta et sosialt ansvar er viktig i en velfungere­nde by. Derfor kan jeg slå fast at vår kamp mot barnefatti­gdom fortsetter!

Vi trenger flere gode ideer og innspill til dette arbeidet – fordi vi vet at vi ikke er i mål.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? I januar inviterte flertallsp­artiene i Stavanger til presentasj­on av Storhauglø­ftet, der kamp mot barnefatti­gdom i står sentralt. Fra venstre: Christian Wedler (Frp), ordfører Christine Sagen Helgø (H), Inge Takle Maestad (KrF), Bjarne Kvadsheim (Sp),...
PÅL CHRISTENSE­N I januar inviterte flertallsp­artiene i Stavanger til presentasj­on av Storhauglø­ftet, der kamp mot barnefatti­gdom i står sentralt. Fra venstre: Christian Wedler (Frp), ordfører Christine Sagen Helgø (H), Inge Takle Maestad (KrF), Bjarne Kvadsheim (Sp),...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway