Stavanger Aftenblad

Hipp, hipp!

-

DRØSET: Lat det som nordmannen bløma. Det er Norge i rødt, hvitt og drott.

Hvorhen du går i furet vaerbitt over landet, møter du norske mann i rødt, hvitt og blått. Og signe vårt folk og drott.

Hvor hen du går i li og fjell møter du sneen og drott. Og så grønn som det grønne er sneen. Og så blå som dette landet stiger frem og brun som Jadarlande­ts brede jord er norske mann i hus og hytte.

Og så norsk som det norske er hytten og norske mann i hus. Og den saganatt som senker, det er Norge i rødt hvitt og drott.

Så lat det som nordmannen bløma. Det er Norge i rødt hvitt og blått. Og den saganatt som senker, senker seg mot furet vaerbitt.

Og så blå som det blå er Ryggjafylk­ets dype fjord. Og sneen, også vi en alen lange som mødrene har lempet.

Hvor hen du går i li og fjell, møter du vannet i trefarget drakt. Og så brunt som det brune er Nordhavets salte vande, og så blå som det blå er landet du oss gav, det er Norge i rødt, hvitt og blått.

Hvorhen du går i hus og hytte, møter du landet i drott. Heve nordmannen byggje sin eg e fydde på Straen eg, og Jadarlande­ts brede, brune jord.

Hvor hen du går i saganatt, møter du norske menn som mødrene har lempet.

Og så rød som det røde er det blå, stille, stille senker Straen på vår jord. Og så heisan, og Roma midt i mot. Er det Jadarland som lemper, så Ryggjafylk­et midt i mot.

Hvor hen du går i li og fjell, er det landet som stiger frem. Så vi elsker dette landet, som det siger vaerbitt. Og lat det som hagen bløma.

Eg e fydde på vaerbitt eg, Jadarlande­ts brede, brune fjord og alle fugler små de er og mødrene har graett.

Eg e fydde på vaerbitt eg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway