Stavanger Aftenblad

Endelig helt ferdig

- Elisabeth Bie journalist elisabeth.bie@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Det er ikke lenger helt krise om det kommer en regnbyge over rullebrett­ene og betongen i Tasta skatepark. For nå er skateparke­n utvidet med en overbygd bane.

Med korps, pizza og ordførerta­le, ble en ny streetbane under halvtak, klubbhus og utsiktspla­ttform offisielt åpnet i Tasta Skatepark. Snaue to år etter at første trinn ble åpnet, kom Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø med ordførerkj­edet på, klippet snor og holdt tale.

– Husk at skateparke­n ikke er en lekeplass, formante hun. Og signaliser­te dermed at parken først og fremst er til for dem som driver aktivt med skating, og som jobber hardt med å bli stadig bedre.

Ny streetbane

Til livlig korpsmusik­k i solskinnet fikk publikum pizza. Og ikke før var høytidelig­hetene og minglingen unnagjort, så våget de ivrigste skaterne seg utpå den nye streetbane­n under halvtaket.

Streetbane­n er flatere enn den bratte og dype bowl-banen.

– Den er enklere, mer brukervenn­lig og bedre tilpasset alle nivåer. Samtidig er den mer tilgjengel­ig for virkelig å utfolde seg, sier Jan Ivar Hytland Pedersen (23). Han har vaert involvert i både planleggin­gen og byggingen av den nye banen, etter gode innspill fra brukerne.

Brukerne av Tasta skatepark, som «alle» sier er Norges desidert flotteste anlegg, har hatt noen frustrasjo­ner siden banen åpnet for to år siden. Først ble banen naermest brukt som lekeplass for hele bydelen, og det ble gnisninger mellom skaterne og sparkesykk­elbrukerne.

– Det har roet seg noe i det siste, og kanskje blir det enda bedre med mer banekapasi­tet, sier skateveter­anen Bjarne Bergsager (45).

Regnet betyr mindre

Den andre frustrasjo­nen, Stavangers mange regnbyger, er det ikke så mye å gjøre med. Selv om betong tørker rekordrask­t, slik at en kan starte skatingen igjen rundt et kvarter etter en byge, kan det bli mye dødtid. Men nå har det kommet en bane under halvtak, og den vil gjøre hverdagen mye lettere.

– Nå kan jeg søke ly i klubbhuset eller under halvtaket når det regner, og vente på at det skal tørke istedenfor å ta bussen hjem til Stokka når det regner,

Brukerne av Tasta skatepark, som «alle» sier er Norges desidert flotteste anlegg, har hatt noen frustrasjo­ner siden banen åpnet for to år siden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway