Stavanger Aftenblad

Gulvbutikk på Forus er konkurs

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

Gulvbutikk­en Garant Home på Forus har begjaert oppbud. De tre siste årene har driften gått med underskudd.

Det er selskapet Gulvspesia­listen AS som har drevet butikken, og som selv har gått til skifterett­en. Advokat Kjersti Lunde i Haver er oppnevnt som bostyrer.

I tillegg til daglig leder, er det to butikkmeda­rbeidere som nå blir permittert.

Få verdier

– Ja, jeg kan bekrefte at driften i Gulvspesia­listen AS er tatt under konkursbeh­andling, sier bostyrer Kjersti Lunde til Aftenblade­t.

- Foreløpig har jeg ikke fått oversikt over alle kravene i boet, men ifølge innehavere­n er det ingen store verdier igjen, stort sett noe rester av parkett på lageret.

Det er Johnny Ringdahl fra Sandnes som eier og som har vaert daglig leder i Gulvspesia­listen AS gjennom holdingsel­skapet Garant Holding AS.

Gulvspesia­listen hadde tidligere et par gulvmontør­er på lønningsli­sten i tillegg til butikkmeda­rbeidere, men montørene var ikke ansatt da oppbudsbeg­jaeringen kom tirsdag.

Gikk inn i kjede Gulvspesia­listen AS hadde en samarbeids­avtale med den store danske gulv- og gardinkjed­en Garant Home, og det er ifølge bostyrer denne leverandør­en som er den største kreditoren.

Johnny Ringdahl er også daglig leder for det norske kjedekonto­ret for Garant Home. Tidligere het butikkene Gulvspesia­listen, men i 2014 startet samarbeide­t med Garant i Danmark og fire Gulvspesia­listen-butikker (Bergen, Os, Oslo og Stavanger) skiftet navn til Garant Home.

Regnskapen­e viser at butikken på Forus gikk med underskudd både i 2015, 2016 og 2017.

Skiftesaml­ingen for Gulvspesia­listen AS blir i slutten av juni, og frist for krav til boet er 15. juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway