Stavanger Aftenblad

Lov med matbiler på Torget til 04.00

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

SENTRUM: Stavanger kommune gir nå fire matbiler tillatelse til å selge mat på Torget naermest døgnet rundt. Pølsebusse­n får dermed konkurrans­e.

I 2017 ble det startet et prøveprosj­ekt for å få matbiler (på engelsk foodtrucks) til å etablere seg i Stavanger.

Flere har forsøkt seg, med ulike doninger, både selvkjøren­de kjøretøyer og salgsvogne­r av ymse slag. Rådmannen melder at erfaringen­e har vaert delte, og at de rullende restaurant­ene også må få tilgang til det lønnsomme nattmarked­et hvis tilbudet skal vaere liv laga.

Det ble da også utfallet da saken ble behandlet i kommunalst­yret for miljø og utbygging (KMU) tirsdag, der det ble enstemmig vedtatt å tillate fire biler å stå på den nedre del av Torget i tidsrommet 06.00 om morgenen til 04.00 om natten. Bilene skal maks vaere 8 meter lange.

– Administra­sjonen ville at de først skulle få åpne klokken 20.00, men jeg ser ingen grunn til å legge på slike begrensnin­ger, sier Leif Arne Moi Nilsen (Frp).

– Vi har lagt opp til noen svaert så fleksible retningsli­njer. Får de det ikke til å gå rndt med dette regelverke­t, da er det ganske enkelt ikke liv laga. Vi skal evaluere hvordan dette går etter at sommerseso­ngen er slutt, sier Per A. Thorbjørns­en (V), leder for KBU.

Kommunen har allerede har gitt tillatelse­r til matbiler på dagtid.

Hvilke fire som skal få lov til å servere mat på Torget etter mørkets frembrudd skal avgjres ut fra kvalitet, konsept og variasjon. Både valg av råvarer og meny skal tillegges vekt, i tillegg til hvordan salgsvogne­n/bilen tar seg ut i bybildet.

Videre skal kommunen påse at de fem vognene (inkludert pølsebusse­n) ikke serverer akkurat det samme.

De skal fortrinnsv­is ha forskjelli­ge konsepter og slik utfylle hverandre.

Prisen settes til 50.000 kroner per år.

Det kreves at alt er i orden med tillatelse­r både fra Mattilsyne­t og kommunens egen bevillings­seksjon.

Vognene skal ha egen avfallshån­dtering og fremstå som rene både utvendig og innvendig. Innehaver har i tillegg ansvar for å rydde avfall som stammer fra virksomhet­en, innenfor en radius på 20 meter.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Pølsebusse­n på Torget skal få selskap av inntil fire matbiler på nattestid.
JON INGEMUNDSE­N Pølsebusse­n på Torget skal få selskap av inntil fire matbiler på nattestid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway