Stavanger Aftenblad

Stavangerk­ameratenes storkonser­t går så det griner

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

KONSERT: Hvis noen var i tvil: Stavangerk­ameratene er populaere.

10. november er kvartetten Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Maeland klar med ny plate, og de feirer på ingen måte stille og rolig. DNB Arena, opp mot 5000 publikumme­re og garantert lurveleven er planlagt. Dette herlige sirkuset ble presentert i forrige uke, og det tok ikke veldig lang tid før folk begynte å kjøpe billetter.

Tommy Fredvang, fungerende billett-teller og pressetals­mann i Stavangerk­ameratene, kan fortelle at de allerede har solgt ein drøss med billetter.

– Vi har passert 4000 solgte. Det går ut billetter hele tiden, sier Fredvang.

– Alt av VIP og losjer var borte etter en time eller to. Sitteplass­ene er også borte. Nå er det bare ståplasser igjen. Det er jo strengt tatt de beste billettene når du skal på fest, sier Fredvang.

For fest skal det bli. Hurlumheie­n i DNB Arena har de kalt «Ein sinnsyge fest». Hans Morten Leif og Kompisane og blant gjestene, i tillegg til en ukjent mengde hemmelige gjester.

Litt nerver

Han forteller at det innad i firerbande­n var litt nerver da de innså hvor mye folk som faktisk går inn i DNB Arena.

– Saerlig Kjartan var litt svimmel. Det er en svaer arena, og 5500 er mye folk. Vi går til verket med ganske mye aerefrykt.

Bandet har blitt større og større og større, og nå skal de altså gå løs på den nye gullstanda­rden i Stavanger: Å fylle DNB Arena. De to lokale artistene som gjorde det sist var ikke musikere, men komikere: Rune Bjerga og Hans Morten Hansen. Sistnevnte blir en av mange gjester når Stavangerk­ameratene inviterer til venners-venners-fest i DNB Arena. Leif & Kompisane er også med, i tillegg til en gjeng gjester som foreløpig er hemmelige.

Ny plate

2. juni 2017 ga de ut debutalbum­et «Stavangerk­ameratene» og har siden da blitt tildelt gulltrofé for dette albumet for mer enn 18 millioner streams og platinatro­fé for singelen «Bare så du vett det». Siden våren 2017 har Stavangerk­ameratene turnert i hele Norge og i juni samme år var de oppvarming­sband for Mods på deres to konserter på Viking Stadion. I forkant av konserten i DNB Arena kommer en ny plate. De først smakebiten­e kommer på en EP 25. mai.

Og bare så du vett det: Hvis du ikke klarer å vente et halvt år med å se Stavangerk­ameratene, spiller de på Bryne under Jaernåttå 26. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway