Stavanger Aftenblad

Berntsen danset samba da Viking leverte festfotbal­l: – I perioder var det helt magisk

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking ydmyket Sandnes Ulf, Tommy Høiland scoret hat trick og Bjarne Berntsen danset på sidelinjen. Snakk om å levere på fotballens nasjonalda­g.

– Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier trodd at vi skulle gå til pause med en 4-0-ledelse. Det er bare sånn du håper og drømmer om. Men det er ikke alltid drømmene blir sanne. Vi var rett og slett steingode i 1. omgang, vi lyktes med alt, det var veldig gøy, sier Berntsen til Aftenblade­t utenfor hjemmegard­eroben på SR-Bank Arena.

15.835 tilskuere fikk en fotballopp­levelse de neppe glemmer med det første. Og mens heiaropet runger fra hjemmegard­eroben, musikken dundrer og latteren høres helt ut på gangen, hyller Berntsen spillerne sine.

– Vekket publikum

– Dette var akkurat slik det så ut. I perioder var det helt magisk. Den 1. omgangen og den starten vi fikk, det var fantastisk. Og så fikk vi ikke panikk selv om de reduserte to ganger. Vi slo tilbake, fikk 5-2 og kontroller­te kampen ut, sier Berntsen.

Og fortsetter:

– Jeg sa til spillerne før kampen at det er deres fortjenest­e at det kom så mange tilskuere. De har vekket publikum med offensiv fotball som begeistrer. Spillerne skal ha all aere og jeg ba dem gå på banen og vise hvor takknemlig­e de er for at så mange kom.

Og takknemlig­heten var stor. Minst like stor som Sandnes Ulfs gavmildhet. Etter et kvarter sto det 3-0 på tavlen, etter en halvtime sto det 4-0. Berntsen klappet laget av til pause med taktfast hjelp fra publikum.

Pinlig svake

Sandnes Ulf leverte et åpningskva­rter i Jåttåvågen som ikke var fotballens festdag verdig. De ga vekk tre mål i løpet av kampens 15 første minutter og ble nådeløst straffet fra et feststemt Viking-lag.

1. omgang var en ren parademars­j for hjemmelage­t.

Det var fortsatt lange køer utenfor SR-Bank Arena da Fredrik Torsteinbø sendte Viking i føringen før det var spilt fem minutter.

Men det var ingen grunn til panikk. De som måtte høre jubelen på 1-0 fra utsiden hadde plenty av jubel i vente. For noen minutter senere stjal Julian Ryerson ballen og gikk nesten over halve banen før han kontroller­t satte inn 2-0.

Og to minutter senere la Tommy Høiland på til 3-0 fra straffemer­ket etter at han selv ble felt. Også denne gangen startet angrepet med at Ulf surret det til.

Det var nesten så man ikke trodde det man fikk servert. Jublingen og dansingen nede på Viking-benken er det ikke noe 17. mai-tog i verden som kan matche.

Og om du tror det stoppet der?

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Tommy Høiland scoret tre ganger og herjet med Sandnes Ulf. Her feirer han sammen med lagkompise­ne foran Viking-fansen. Hele 15.835 tilskuere overvar fotballfes­ten i Jåttåvågen.
CARINA JOHANSEN Tommy Høiland scoret tre ganger og herjet med Sandnes Ulf. Her feirer han sammen med lagkompise­ne foran Viking-fansen. Hele 15.835 tilskuere overvar fotballfes­ten i Jåttåvågen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway