Stavanger Aftenblad

Storkoste seg på Sola

- Svein Hagen

SOLA: Alvard Emilian og Brynjar Nordås gledet seg til barnetoget, og syntes ikke ruten de skulle gå var for lang.

Før barnetoget startet i Sola sentrum, var det både sang av «Ja, vi elsker dette landet» og andre sanginnsla­g. Og både små og store var sterkt delaktig i at det ble ganske så lydhørt når nasjonalsa­ngen ble sunget.

Toget startet med en flaggborg av speidere, etterfulgt av brannbilen med blålys. Etter dette fulgte skolekorps, barnehager og andre skoler på rekke og rad. Og felles for dem alle var at det var mye synging og vifting med flaggene underveis i runden de skulle tilbakeleg­ge i barnetoget.

Ni-åringene Alvard Emilian og Brynjar Nordås brydde seg ikke noe om at det ble en liten stopp i toget allerede i den første svingen ut fra sentrum.

Brydde seg ikke om stopp

– Det er bare greit at det ikke går så fort framover, da tar barnetoget enda lengre tid før vi blir ferdige med denne runden.

De to legger ikke skjul på at det nok kom til å gå utover stemmen med all syngingen i toget, men at det ikke var noe de brydde seg om.

– Etter at vi er ferdige så blir det nok en del is, snop og brus utover dagen, og da kommer helt sikkert stemmen tilbake, mener de. De var fullstendi­g klar over at runden de skulle gå var ganske drygt, men de regnet ikke med at det skulle by på noe problem.

– Vi har jo gått denne runden før, og vi synes ikke det er for langt. Det blir jo ekstra kjekt å gå dette året når vaeret er så fint som det er, understrek­er de to elevene fra Røyneberg Skole.

Skuldrer og sparkesykk­el Etter en liten stopp begynte toget å bevege seg framover igjen, og da hadde de begge full fokus på sang og videre glede på deres barnetogru­nde.

– Vi kommer nok begge til å vaere ganske slitne til kvelden. Det var tidlig opp i dag, gå i barnetoget, så massevis med arrangemen­t utover dagen. Men vi storkoser oss, som alle de andre også gjør, så da merker vi det ikke før langt utpå kvelden, sier to smilende gutter.

Lille Lilja Hebnes fra Solastraen barnehage fant ut at det var mest komfortabe­lt å tilbakeleg­ge barnetoget på skuldrene til sin pappa Oskar. Barnetoget skulle de vaere med i uansett.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Brynjar Nordås, til venstre, og Alvard Milian viftet så godt de kunne med flagget sitt i barnetoget på Sola.
SVEIN HAGEN Brynjar Nordås, til venstre, og Alvard Milian viftet så godt de kunne med flagget sitt i barnetoget på Sola.
 ?? SVEIN HAGEN ?? Lilja Hebnes følte seg mest komfortabe­l med å sitte på skuldrene til pappa Oskar.
SVEIN HAGEN Lilja Hebnes følte seg mest komfortabe­l med å sitte på skuldrene til pappa Oskar.
 ?? SVEIN HAGEN ?? De aller minste elevene fra de ulike skolene var flinke til å holde hverandre i hendene mens de gikk i toget.
SVEIN HAGEN De aller minste elevene fra de ulike skolene var flinke til å holde hverandre i hendene mens de gikk i toget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway