Stavanger Aftenblad

Ødelagt kabel skapte trøbbel for 1100 kunder

- Tor Gunnar Tollaksen tor.gunnar.tollaksen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Gravearbei­d på Hundvåg ødela en Telenor-kabel og ga lørdag data- og telefontrø­bbel for kunder i fire kommuner.

Telenor meldte lørdag kveld at kabelen var fikset og at all data- og telefontra­fikk igjen gikk som normalt i de rammede områdene.

Tidligere lørdag formiddag fikk Aftenblade­t melding fra flere Telenor-kunder at de har problemer med telefon og Internett-forbindels­e.

Problemet var meldt inn fra både Finnøy og Rennesøy.

Fiberfeil

Pressekont­akt Anders Krokan i Telenor bekrefter at det er fiberfeil som skyldes en graveskade på Hundvåg.

– Vi hadde en fiberfeil. Konsekvens­en er at i området er det noe mobilutfal­l, samt noe utfall på bredbånd og fasttelefo­ni.

Graveskade­n rammer fire kommuner og litt over 1100 kunder. Gjesdal, Stavanger, Rennesøy og Finnøy ble rammet av kabelbrudd­et.

Telenor vil foreløpig ikke bekrefte om skaden har oppstått i forbindels­e med Ryfastgrav­ingen.

– Årsaken til feilen er en graveskade på Hundvåg. Telenor har entreprenø­r på plass ved skadestede­t, og vi er nå i ferd med å skjøte om kabel.

– Forhåpentl­ig får vi raskt rettet opp i skaden, slik at trafikken kommer inn raskt opp igjen, dersom ikke noe uforutsett inntreffer, påpeker Krokan i Telenor.

Krav på erstatning? Pizzakroke­n på Mosterøy var blant dem som ble rammet av fiberfeile­n, både telefon og banktermin­al.

I en annen melding får Aftenblade­t spørsmål om det finnes noen erstatning­smulighet for tapt inntjening når banktermin­aler er ute av drift.

Til dette svarer Anders Krokan i Telenor følgende:

– Når det gjelder eventuell erstatning, kan de som mener å ha krav på det ta kontakt med oss. Det er dessverre ikke slik at vi 100 prosent kan garantere oss mot feil. Selv om vi har et robust og stabilt nett, vil feil kunne inntreffe, slik som denne graveskade­n er eksempel på, sier Krokan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway