Stavanger Aftenblad

Nå er de mann og kone

-

BRYLLUP: Prins Harry har fått sin Meghan Markle. Jubelen brøt løs i gatene i Windsor da paret sa ja til hverandre under bryllupsse­remonien i St. George’s Chapel.

Prins Harry ankom tradisjone­n tro kapellet før sin kommende brud, og tok plass sammen med sin forlover, storebror prins William. Brudgommen virket noe nervøs og det ble dermed prins Williams oppgave å lette på stemningen og få prins Harry til å slappe av.

Markle ankom kapellet like før klokka 13, til stor jubel fra de fremmøtte. Hun gikk alene opp første del av kirkegulve­t, før prins Charles førte henne til alters og til prins Harry.

Så ble de viet av erkebiskop­en av Canterbury, Justin Welb, foran en forsamling på rundt 600 gjester. Da brøt jubelen løs blant de mange som hadde funnet veien til Windsor for å feire begivenhet­en. En fargerik menneskeme­ngde av briter, amerikaner­e og også flere australier­e, canadiere og andre viftet med flagg, hatter, skjerf og T-skjorter.

På hvert sitt vis brøt prins Harry og Markle med tradisjone­r i bryllupsse­remonien. Markle lovet ikke å lystre sin ektemann, som kirkens bryllupslø­fter tradisjone­lt sett sier, og prins Harry brøt med tradisjone­n ved å velge å baere giftering.

Dette er ikke vanlig blant mannlige medlemmer av kongefamil­ien.

Ifølge Kensington Palace er Markles ring av walisisk gull, en gave fra dronning Elizabeth. Prins Harrys ring er i platina, og har en overflate med struktur. Ringene er laget av gullsmeden­e i Cleave and Company.

Den amerikansk­e biskopen Michael Curry bidro med en utradisjon­ell 13 minutter lang preken under seremonien. Ifølge nyhetsbyrå­et AP siterte Curry Martin Luther King jr. i sin tale, hvis hovedinnho­ld var kjaerlighe­tens kraft.

– Hvis menneskehe­ten noensinne klarer å fange kjaerlighe­tens energi, vil det bli andre gang at vi har oppdaget ilden, sa han. Curry er en forkjemper for borgerrett­igheter i USA, og også for homofiles rettighete­r.

Et gospelkor sang under seremonien, noe som heller ikke er vanlig i den britiske kirken.

 ?? BEN STANSALL ?? Lørdag ga prins Harry og Meghan Markle sitt ja i St. George’s Chapel.
BEN STANSALL Lørdag ga prins Harry og Meghan Markle sitt ja i St. George’s Chapel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway