Stavanger Aftenblad

Bryne med sterk snuoperasj­on på bortebane

- Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@ aftenblade­t.no

Det tok 60 minutter før Bryne i det hele tatt fikk en sjanse borte mot Brattvåg. De tok vare både på den og den neste.

Det var hjemmelage­t som tok kontrollen fra start i Brattvåg. Gjestene ble presset bakover, og etter ti minutter tok Brattvåg ledelsen. Sindre Rekdal slo en pasning til Ola Husby. Husby klinket til fra rundt 25 meter, og Igor Spiridonov kastet seg etter ballen til ingen nytte.

– Vi var altfor treige i beina, spesielt det første kvarteret. Vi visste at Brattvåg er kvikke i beina, og vi var ikke helt med, sier Bryne-trener Ole Hjelmhaug til Aftenblade­t etter kampen.

De rødkledde har slitt med spillet i år når de naermer seg motstander­ens 16-meter. Også mot Brattvågs solide forsvarssp­ill ble det vanskelig å trenge igjennom. Så vanskelig at de ikke skapte en eneste reell sjanse i løpet av 45 minutter.

2. omgang startet som den første. Brattvåg satte press fra første stund, og hadde to store sjanser. Spiridonov avverget begge.

Bryne tok mer over etter dette, selv om de fremdeles slet med å trenge seg igjennom Brattvåg-forsvaret.

Jaerbuene fikk bruke mer tid med ballen, og kunne bruke tid på å bygge opp sine angrep. Etter 61 minutter kom de til sin første store sjanse.

Erik Rosland ble spilt igjennom av Mads Bøgild. Rosland gjorde ingen feil alene med Brattvåg-keeperen, og satte ballen kontroller­t i nettet. Det skulle ikke ta lang tid før kampen var helt snudd.

I det 69. minutt raget innbytter Bjarne Langeland høyest på corner, og headet ballen inn bak en sjanseløs da Silva. To Bryne-sjanser, to Bryne-mål. Etter dette hadde Bryne en god periode, men så kom Brattvåg igjen for fullt.

Spiridonov måtte på nytt varte opp med feberredni­ng ni minutter før slutt, og klarte å forhindre Sindre Rekdal fra å utligne. Rett etter skjøt innbytter Barstad rett utenfor fra god posisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway