Stavanger Aftenblad

Butts første scoring for sesongen

- Svein Hagen

FOTBALL: Tameka Butt scoret i bøtter og spann i fjor. I oppgjøret mot Røa fikk hun omsider hull på byllen og satte sesongens første scoring.

Det var hjemmelage­t som kom til den første sjansen i oppgjøret, men Hege Hansen fikk ikke helt dreisen på sin avslutning og Røas keeper kunne lett plukke opp ballen. Gry Tofte Ims hadde også en solid mulighet, men hennes heading endte i tverrligge­ren.

Gjestene fra Røa luktet hele tiden på muligheter for raske kontringer, og veld midtveis i omgangen var de farlig naere på å sette sin mulighet i nettmasken­e.

Etter snaue halvtimen kunne imidlertid hjemmelage­t slippe jubelen løs. Kaptein Tuva Hansen spilte fri Tameka Butt, og hun gjorde ingen feil og satte ballen elegant i målet.

Første scoring for sesongen

– Dette var min første scoring for Klepp denne sesongen, og det var herlig å se ballen i målet. Nå håper jeg å kunne score enda flere i kampene som kommer, det er jo alltid greit å få ordnet den første, forklarer hun.

Hun var oppriktig fornøyd med at det endte med seier etter det sure tapet borte mot Sandviken forrige lørdag.

– Viktig for oss å slå kjapt tilbake etter det tapet. Jeg føler vi burde vunnet med flere mål her mot Røa, og det ble ganske travelt på slutten av kampen etter at de hadde fått sitt straffemål, sier Tameka Butt.

Tameka Butt setter inn 1–0-scoringen, og sørget for at hjemmelage­t kunne gå til pause med den samme ledelsen.

Ble hektisk på slutten

Den andre omgangen var ikke mange minuttene gammel før Gry Tofte Ims økte hjemmelage­ts ledelse. Hun ble frispilt av Tameka Butt og satte ballen via keeper inn i buret.

Spenning i kampen ble det definitivt da gjestene fikk tildelt straffe etter en felling inne i feltet. Synne Sofie Christians­en satte ballen knallhardt nede i hjørnet.

– En merkelig kamp hvor vi dominerer fullstendi­g og har mange store sjanser de første 80 minuttene. Så blir det rimelig hektisk de siste 10 og det ble litt ekstra nervøst etter at Røa hadde scoret sitt redusering­smål, sier en lettet Olli Harder like etter kampslutt.

Han var godt fornøyd med det meste av det som ble prestert i sommervarm­en på Klepp, og det at de kom tilbake med seier igjen etter nedturen mot Sandviken sist helg, gledet han seg over.

Hanne Kogstad var meget god og skapte hele tiden hun var på banen store problemer for Røaforsvar­et.

Seieren mot Røa gjør at Klepp fortsatt ligger på tredjeplas­s på tabellen, etter at laget så langt i sesongen har vunnet fem kamper og tapt to.

– Det er bare Lillestrøm som står ubeseiret så langt i sesongen, og nå reiser vi til bortemøtet mot Kolbotn neste helg med en god dose selvtillit igjen. Viktig at spillerne fikk en slik opptur igjen som denne seieren, understrek­er Klepp-treneren.

Tameka Butt håper at spillerne kan fortsette å spille slik de gjorde i det aller meste av denne kampen.

– Vi var veldig gode i store deler av oppgjøret, men så ble vi litt stresset etter at de hadde scoret. Men vi rodde det i land, og fikk med oss de tre poengene,

 ?? SVEIN HAGEN ?? Tameka Butt setter inn 1–0-scoringen, og sørget for at hjemmelage­t kunne gå til pause med den samme ledelsen.
SVEIN HAGEN Tameka Butt setter inn 1–0-scoringen, og sørget for at hjemmelage­t kunne gå til pause med den samme ledelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway