Stavanger Aftenblad

– Jeg tar med meg bøllekriti­kken videre

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

VIKING: Viking-speaker Øyvind Jacobsen sier han var så revet med av stemningen og målene at han ikke husker i detalj hva han sa under fotballkam­pen 16. mai.

– 16. mai, sol og topp stemning på en fullsatt SR-Bank Arena der Viking møtte erkerivale­n Sandnes Ulf. Og så scorer Viking mål etter mål. Jeg innrømmer at jeg ble ble revet med.

Det er vel alltid sånn at der er ting du ikke skulle sagt om du skulle gjort det om igjen. Mens kampen pågår, er du i en boble. Sett i etterkant, er det alltid noe som kan gjøres både annerledes og bedre. Jeg har fått mange tilbakemel­dinger på speakerinn­satsen 16. mai, mye positivt også. Jeg tar alt sammen med meg til Vikings evaluering av kamparrang­ementet tirsdag 22. mai, sier Øyvind Jacobsen til Aftenblade­t.

Jobber for hjemmelage­t Speakerinn­satsen vil vaere ett av mange momenter som blir evaluert etter 16. mai-kampen.

– Det viktigste for både

Viking og meg personlig er å bidra til en god publikumso­pplevelse på SRBank arena. Speakerens jobb er å skape stemning og engasjemen­t på vegne av hjemmelage­t, og de aller fleste som er på kampen er der jo for å støtte hjemmelage­t. Men vi skal selvsagt også gi skikkelig og saklig informasjo­n om både hjemmelag og bortelag. Den balansegan­gen kan vaere vanskelig, sier Jacobsen.

Jeg var veldig revet med av stemningen.

Viking-speaker Øyvind Jacobsen

– Veldig revet med

– Hva synes du personlig om kritikken fra Sandnes Ulf-supportere­n Helge Line Aasland?

– Den er absolutt ikke på jordet. Jeg kjenner meg ikke helt igjen i påstanden om at jeg gjentok stillingen igjen og igjen. Men, som sagt: jeg var veldig revet med av stemningen.

Jacobsen har vaert speaker på de tre siste hjemmekamp­ene til Viking. Planen er at han skal fortsette i jobben hele sesongen.

Se også DEBATT side 28 og

SPORT side 42–43

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway