Stavanger Aftenblad

Vi ønsker å bevare det saeregne på Kvitsøy

- Lars Petter Einarsson Informasjo­nsansvarli­g i Base Gruppen AS

HOTELLBYGG­ING: Når Rogfast står ferdig i 2025/26, vil det få ringvirkni­nger og konsekvens­er for de berørte vertskommu­nene og deres innbyggere. De aller fleste ønsker denne utviklinge­n velkommen, samtidig er alle opptatt av å bevare det saeregne som kjennetegn­er Kvitsøy, Randaberg og Bokn.

I et leserbrev i Aftenblade­t 7. mai uttrykker Kristian Pallesen bekymring over hotellet Base Property planlegger ut mot storhavet på vestsiden av Kvitsøy. Innspillet og engasjemen­tet er viktig for den videre prosessen, og Pallesen er både saklig og informativ i sin tilnaermin­g og argumentas­jon.

Torsdag 19. april arrangerte vi et folkemøte i Aktivitets­hallen på Kvitsøy. Temaene i leserinnle­gget var blant de mange som ble adressert og diskutert der.

Levedyktig naeringsut­vikling Veiforbind­elsen vil bety mer enn mange er klar over, og vi kommer med et forslag om en framtidsre­ttet og levedyktig naeringsut­vikling basert på konferanse­r og turisme. En utvikling som på en skånsom måte skaper arbeidspla­sser og tro på framtiden. At alt vil bli som før er ikke et alternativ.

Base Property har knyttet til seg det ledende arkitektfi­rmaet Snøhetta, og vi er veldig bevisste på at dette er et prosjekt der det må tas mange hensyn. Den tiltenkte plassering­en ligger i et naturskjøn­t og sårbart landbruks-, natur- og friluftsom­råde (LNF), med utsikt til storhavet. Det er denne beliggenhe­ten som i det hele tatt gjør det mulig å gjennomfør­e prosjektet.

Ikke levedyktig

Et hotell som henvender seg østover og innover Boknafjord­en kan ikke bli levedyktig på samme måte. Norge har et høyt antall slike hoteller i vakre fjorder og daler, fellesnevn­eren er at mange av dem ikke går godt nok til å bli annet enn sesongdrev­ne.

Vårt prosjekt er basert på helårsdrif­t rettet mot det store konferanse­markedet som finnes i regionen, samt de tradisjone­lle hotellgjes­tene – som sammen genererer penger både til kommunekas­sen og lokalsamfu­nnet. Ambisjonen krever et kvalitetsh­otell som integreres i naturen og som er verd å besøke både på grunn av arkitektur­en, aktivitets­tilbudet og beliggenhe­ten.

Ingen skal bli skuffet

Dersom politikern­e mener dette skal vaere en del av framtiden til Kvitsøy, lover både vi og Snøhetta at ingen skal bli skuffet av resultatet.

Det vil alltid vaere noen minussider ved et hotell, det gjelder for eksempel biltrafikk­en som følger med. Dette skal det brukes mye ressurser på, men med morgendage­ns teknologi skal vi kunne håndtere og begrense antall biler som skal bevege seg ut mot LNF-området. På folkemøtet ble det understrek­et at det skal lages omfattende analyser om konsekvens­er for naturen, ringvirkni­nger for lokalsamfu­nnet, i tillegg til risikoanal­yser på en rekke områder. Base Property tar dette på største alvor og vil bruke de beste rådgiverne – om vi sammen med kommunen og grunneiere velger å gå videre.

Foreløpig bare et forslag

Foreløpig er dette bare et forslag til Kvitsøy, til kommunen og kvitsøybue­n. Vi lever godt med en konklusjon om at prosjektet ikke lar seg gjennomfør­e, men vi mener dette er en mulighet som kommende generasjon­er trenger og vil sette pris på. Og som med den fantastisk­e historien, kulturen og beliggenhe­ten setter Kvitsøy på kartet.

 ?? ANDERS MINGE ?? – Den tiltenkte plassering­en av hotellet på Kvitsøy ligger i et naturskjøn­t og sårbart landbruks-, natur- og friluftsom­råde, med utsikt til storhavet. Det er denne beliggenhe­ten som i det hele tatt gjør det mulig å gjennomfør­e prosjektet, skriver Lars...
ANDERS MINGE – Den tiltenkte plassering­en av hotellet på Kvitsøy ligger i et naturskjøn­t og sårbart landbruks-, natur- og friluftsom­råde, med utsikt til storhavet. Det er denne beliggenhe­ten som i det hele tatt gjør det mulig å gjennomfør­e prosjektet, skriver Lars...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway