Stavanger Aftenblad

– Straffespa­rket var latterlig

- Kaare Lindboe

FOTBALL: Vidar tok med seg ett poeng fra Høddvoll etter at et tvilsom Hødd-straffespa­rk frustrerte Vidar-spillerne.

Utlikninge­n til 1-1 kom like før full tid - på den eneste sjansen Vidar hadde i 2. omgang, og det etter at Hødd fullstendi­g hadde dominert siste halvpart av søndagens kamp på Høddvoll.

Til gjengjeld var Hødds ledermål tvilsomt. Straffespa­rket som ble idømt, var en gave fra kampens dommer. Vi så kampen på tv, vi så straffespa­rkavgjørel­sen flere ganger og det var ikke mulig å se noe som skulle tilsi straffespa­rk. Heller ikke tv-kommentato­ren så noe straffespa­rk - han kunne strekke seg til at det forekom en tøff duell. At tøffe dueller gir straffespa­rk, var nytt for oss!

– Straffespa­rket var latterlig, sier Vidar-kapteinen, Daniel Berntsen.

– To spillere er like gode i en duell. Når det er sagt, skal vi vaere fornøyd når vi tar ett poeng på bortebane. Hødd var bedre enn oss etter pause, men vi viste god moral og folk ofret seg i duellene.

Vidar leverte en god 1. omgang som bød på få sjanser. Vidar hadde en god mulighet etter sju minutter, men Kristian Høvring fikk bare corner. Jostein Ekeland hadde også en god sjanse, alene med keeper foran seg, men avslutning­en var for dårlig.

Hødd kom sterkere mot slutten av omgangen, og hadde taket på kampen da lagene gikk til pause. Dette overtaket fortsatte etter sidebytte, med en rekke store Hødd-sjanser. Kristian Høvring reddet på Vidars målstrek, og to ganger skjøt Hødd i Vidars treverk. Dessuten var Vidars keeper, Bjarte Christian Egeland, i glimrende slag. Utvilsomt Vidars beste spiller.

Ett minutt før ordinaer tids slutt, fikk Vidar et frispark ute ved sidelinjen. Innlegget tok stopperen Emil Randulff på hodet, og ballen gikk inn kloss ved stolpen. Dermed 1-1 og ett poeng.