Stavanger Aftenblad

Slik blir trafikken påvirket

- Andreas Askildsen andreas.askildsen@aftenblade­t.no Mathilde Jacobsen Oseberg mathilde.jacobsen.oseberg @aftenblade­t.no

NORD-JAEREN: Sykkelfest­en vil påvirke trafikken i tre dager. Her finner du info om tidspunkte­r, stengte veier, trafikkslu­ser og omkjørings­muligheter.

Tour des Fjords arrangerte i fjor serie-sykkelarra­ngementet Hammer Series for første gang. Stavanger blir nå den andre byen som er vertskap for sykkelritt­et.

–Noen av verdens beste syklister kommer, vi har aldri hatt så mange store profiler i Stavanger på en gang, sier daglig leder Roy Hegreberg.

Hammer Stavanger arrangeres 25. til 27. mai, rett etter Tour des Fjords. Ettersom trafikken vil bli påvirket disse dagene, oppfordrer Hegreberg alle til å finne alternativ­e veier for å komme seg dit de ønsker.

– Fredag er det kun en kort periode fra klokken 16.15 til til 16.45 hvor syklistene bruker veien. Så de som skal fra Stavanger til Sandnes, må beregne at de kan bli berørt.

Roy Hegreberg ber bilister å beregne litt forsinkels­er, da det vil vaere begrenset fremkommel­ighet rundt løypene.

– Vi oppfordrer folk til å se på kartene og tidspunkte­ne vi arrangerer, og hvis de har planer om å krysse løypa da, vaer ute i god tid, ber Hegreberg.

Størst i Skandinavi­a

Hammer Series skal vaere et fast innslag i Stavanger de neste fem årene. Poenget med sykkelritt­et er å gjøre det mer publikumsv­ennlig og innovativt enn hva klassiske sykkelløp normalt er.

– Det er det største sykkelløpe­t i Skandinavi­a i år. Det er en litt ny måte å arrangere sykkelløp på, ettersom det er korte runder som gjør det mer interessan­t for publikum, sier Hegreberg.

Det gjør og at trafikkbil­det blir mindre belastet i regionen som helhet.

Verdens beste syklister

– Vi har laget løypene for å prøve å påvirke trafikken så lite som mulig. I tillegg er det jo et tidspunkt der trafikken er på det laveste, så det bør gå greit, sier han.

Team Sky, UAE Team Emirates, Team LottoNL-Jumbo og flere av de største lagene i verden er invitert til sykkelfest­en. Alt i alt er 14 lag invitert.

– Dette skal vaere en serie for de beste lagene i verden, for målet er å kåre hvem som faktisk er verdens beste lag, sier Hegreberg.

Han ønsker at flest mulig kommer for å delta på den store folkefeste­n, og ikke minst heie på de norske utøverne.

– Jeg tror og håper at publikum benytter anledninge­n til å vaere med å lage flotte tv-bilder, for dette kommer til å bli sendt i alle verdensdel­er. Så la bilen stå og kom til Stavanger Forum eller Sandnes og hei frem verdens beste syklister.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Stavanger-regionen er etterhvert godt kjent med den trafikale effekten av å arrangere store sykkelritt. Her fra fjerde etappe av Tour de Fjords 2017 i Sandnes.
PÅL CHRISTENSE­N Stavanger-regionen er etterhvert godt kjent med den trafikale effekten av å arrangere store sykkelritt. Her fra fjerde etappe av Tour de Fjords 2017 i Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway