Stavanger Aftenblad

Norwegian Wood avlyser årets festival

-

Det blir ingen Norwegian Wood-festival i Frognerbad­et Oslo i år. Arrangøren opplyser på sine Facebook-sider at festivalen er avlyst.

– Dessverre ser vi oss nødt til å avlyse årets Norwegian Wood-festival. Vi konsentrer­er oss heller om å lage verdens beste rockefesti­val i hjertet av Oslo i 2019, skriver festivalsj­ef Henning Thoresen.

Travis, The Rainmakers, Thåstrøm og Di Derre var blant årets bekreftede artister.

Thåström-fansen får likevel sitt, selv om Norwegian Wood blir avlyst. Det svenske rockikonet gjør i stedet klubbkonse­rt på Sentrum Scene – samme dag», melder arrangøren.

– For dem som har kjøpt billett til årets festival, vil vi komme tilbake med videre prosess, skriver Thoresen videre.

Bakgrunnen for avlysninge­n er ifølge Thoresen at mange underlever­andører og artister ville ha betalt på forskudd.

– Vi var avhengig av å selge flere billetter tidligere enn andre festivaler. En lang vinter førte dessverre til at billettsal­get for oss og mange av sommerens festivaler kom sent i gang. Det ble samtidig tungt på sponsorsid­en, der mange holdt seg på gjerdet for å se hvordan det gikk, sier Thoresen.

Han fremholder at han vil forsøke på nytt i 2019:

– Vi opplever stor interesse og entusiasme nå fra mange nye medeiere. Det gir grunn til å ha tro på konseptet for fremtiden. Vi lover at vi vil vaere godt på plass i 2019. Norwegian Wood er ikke historie.

Selskapet Norwegian Wood, som sto bak festivalen, ble slått konkurs i november i fjor, 25 år etter den første festivalen. En måned senere opplyste gründeren av Sagene Bryggeri, Henning Thoresen, at han ville prøve seg i festivalbr­ansjen.

Etter at Norwegian Wood avlyste årets festival kan vi glede (NTB)

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Vebjørn Enger spilte sønnen i Jarle Klepp-filmen basert på booka «Kompani Orheim». Kristoffer Joner hadde rollen som faren.
JONAS HAARR FRIESTAD Vebjørn Enger spilte sønnen i Jarle Klepp-filmen basert på booka «Kompani Orheim». Kristoffer Joner hadde rollen som faren.
 ??  ?? Også Thåström går glipp av Norwegian Wood, men dukker opp på Sentrum Scene i stedet.
Også Thåström går glipp av Norwegian Wood, men dukker opp på Sentrum Scene i stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway