Stavanger Aftenblad

Familiehyt­ta brant ned til grunnen på minutter

- Sondre Sundfør sondre.sundfor@aftenblade­t.no

FEDA: Søndag kveld opplevde Hans Nilsen fra Stavanger marerittet: I løpet av kort tid brant familiehyt­ta på Feda ned til grunnen.

Hytta har tilhørt familien i 48 år. Hans Nilsen overtok den etter foreldrene på 1980-tallet.

– Jeg var nede ved båthavnen da det begynte å brenne. Svigersønn­en, kona mi, datteren min og barnebarne­t var til stede, og de holdt på å lage mat. Brannen startet i et rom der det både var batterier og gass, sier Nilsen.

Brannen ble oppdaget da det begynte å komme røyk ut av rommet, og de som var til stede, prøvde å slukke brannen med et brannslukn­ingsappara­t. De stengte også gassflaske­ne, men det hjalp ikke. De måtte bare komme seg ut av hytta og vente på brannvesen­et.

Raskt overtent

– Det tok over en halvtime før brannvesen­et kom, og hytta ble raskt overtent. Svigersønn­en min ringte til meg og fortalte at det brant. Det tar fire–fem minutter å kjøre fra båthavnen til hytta. Da jeg kom fram, så jeg at hytta var i full fyr, forteller Nilsen.

Han sier at det var en del brennbart stoff på rommet der brannen startet, men at det nå pågår en etterforsk­ning av brannen, og området er avsperret.

– Blir aldri det samme

I dag er det bare noen svarte rester igjen av det som har vaert familiens ferieparad­is i nesten 50 år. Det oppleves vanskelig for hele familien.

Synet av hytta som brant beskriver Hans Nilsen som trist. Barnebarna på 16 og 18 år har naermest vokst opp der og tar hendelsen tungt.

– Jeg vil jo savne alle de gamle tingene som man får et forhold til etter så mange år – det vi forbinder med Feda. Planen nå er å bygge ny hytte, men det blir jo aldri det samme uansett, sier Nilsen.

 ?? TOR MAGNE GAUSDAL ?? Hans Nilsen fra Stavanger måtte bare stå og se på at hytta brant ned til grunnen i helgen.
TOR MAGNE GAUSDAL Hans Nilsen fra Stavanger måtte bare stå og se på at hytta brant ned til grunnen i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway