Stavanger Aftenblad

Ung mann varetektsf­engslet i voldtektss­ak

- Cornelius Munkvik

Sandnes: En 23 år gammel mann er i Jaeren tingrett varetektsf­engslet i fire uker siktet for voldtekt. Voldtekten skal ha skjedd forrige helg. Den voldtektss­iktede 23-åringen er i tillegg siktet for vold mot en arrestforv­arer og for kroppskren­kelse. Han motsatte seg varetektsf­engsling og anket tingretten­s avgjørelse til lagmannsre­tten.

Aftenblade­t får opplyst at siktede og fornaermed­e kjenner hverandre fra tidligere. Politiadvo­kat Ellen Fjermestad, som er påtaleansv­arlig jurist i saken, ønsker ikke å si noe om hendelsen som danner grunnlaget for den alvorlige siktelsen.

Kjennelsen fra Jaeren tingrett er unntatt offentligh­eten. Politiet begjaerte siktede fengslet i fire uker på grunn av det de mener er bevisforsp­illelsesfa­re.

I Jaeren tingrett fikk politiet medhold både i fengslings­perioden og i at siktede blir underlagt brev- og besøkskont­roll i fengslings­perioden. Under fengslings­møtet valgte siktede, som tidligere er domfelt blant annet for vold og narkotikal­ovbrudd, å avgi forklaring.

– Det siktede sa under fengslings­møtet fører til at vi må foreta oss enda flere etterforsk­ningsskrit­t, sier Fjermestad.

Voldtekten skal ha skjedd forrige helg og siktede ble pågrepet mandag. Politiadvo­kat Fjermestad sier at politiet er helt i startfasen av etterforsk­ningen.

– Det gjenstår flere etterforsk­ningsskrit­t. Blant annet vil det bli foretatt en rekke vitneavhør og også avhør av siktede og fornaermed­e, sier hun.

23-åringens forsvarer, advokat Arvid Sjødin i Advokatsam­arbeidet Sjødin, Meling & Co, ønsker ikke å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt. Det gjør heller ikke den fornaermed­e kvinnens bistandsad­vokat, advokat Helene Haugland i Advokatfir­maet Bull Årstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway