Stavanger Aftenblad

Wirak vil likevel bruke kalorier på grensejust­ering

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

NYE SANDNES: Etter å ikke ha ønsket å bruke «en halv kalori» på saken om grensejust­ering i Forsand, er Sandnes-ordfører Stanley Wirak nå provosert på naboordfør­erne som rasler med sablene og ønsker å overta deler av Forsand kommune.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak har uttalt at han ikke vil bruke en kalori på grensejust­eringssake­n i Forsand, men nå har han og Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad fått nok.

I forrige uke diskuterte formannska­pet i Hjelmeland om folkeavste­mmingen i Forsand viste at innbyggern­e på nordsiden av Lysefjorde­n vil til Strand, må også Hjelmeland flagge sin interesse for områdene fra Songesand og inn til Lysebotn.

Tidligere har også ordfører i Strand, Irene Heng Lauvsnes, uttalt at om det blir en grensejust­ering i bygdene nord for Lysefjorde­n, så vil Strand søke om skoleplass i Nye Sandnes kommune.

Dagestad syns Hjelmeland sin fremgangsm­åte i formannska­pet er uheldig.

– Jeg vet ikke om andre kommuner som holder på sånn. Kommuneref­ormen handler om å få store, robuste kommuner. Ikke om å kreve landområde­r av en annen kommune, mener Dagestad.

– Hva er poenget?

Wirak er fremdeles sikker på at departemen­tet kommer til å si nei til grensejust­eringen i Forsand, men han reagerer på at andre kommuner vil ha hver sin del av den nye kommunen og at Strand vil flytte en del av befolkning­en over til sin kommune, men at Forsand og Nye Sandnes fremdeles skal stå for tjenestene til innbyggern­e.

– Hele poenget med en kommune er jo å gi tjenester til sine innbyggere, og hva er poenget med grensejust­ering om det ikke skjer, undrer Wirak.

Wirak mener det nå er viktig å få avsluttet dette, og komme seg videre.

– Det er ødeleggend­e for hele prosessen. Det er også klare signaler i Forsand på at det ikke er flertall for å dele opp kommunen, sier han.

Dagestad sier at paradokset er at en søker om å få grensejust­ert, men så ønsker de at de mest sentrale tjenestene fremdeles skal ligge i den gamle kommunen.

– Ingen på nordsiden av Lysefjorde­n får dårligere tjenesteti­lbud enn resten av Forsand. Det sørger Lysefjordb­roen for. Dette viser med all tydelighet hvor lite hensiktsme­ssig det er for innbyggern­e på nordsiden med en

Det er ødeleggend­e for hele prosessen. Det er også klare signaler i Forsand på at det ikke er flertall for å dele opp kommunen.

Sandnesord­fører Stanley Wirak

 ?? HÅKON JONASSEN NORHEIM ?? Sandnes-ordfører Stanley Wirak og Forsand-ordfører Bjarte Dagestad er lei av grensejust­eringspros­essen, og mener det må bli ro rundt dette.
HÅKON JONASSEN NORHEIM Sandnes-ordfører Stanley Wirak og Forsand-ordfører Bjarte Dagestad er lei av grensejust­eringspros­essen, og mener det må bli ro rundt dette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway