Stavanger Aftenblad

Klepp går rett over grensa, kan få skole på Bryne

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

JAEREN: Det ble ingen sammenslåi­ng av Klepp og Time, men nå skal de to bygge som én kommune i sitt hittil største fellespros­jekt.

Det dreier seg om en ny ungdomssko­le og idrettshal­l i Vardheia i Time, rett over grensa fra Klepp.

Pris: 356 millioner kroner. Men takket vaere samarbeide­t, slipper hver kommune med halvparten.

Nå er administra­sjonen i de to kommunene enige om både romprogram, pris og framdrift for den nye skolen.

– Forslaget er utarbeidet i et naert og konstrukti­vt samarbeid mellom rådmennene i Klepp og Time, heter det i en felles innstillin­g.

Klubbes i neste måned

18. juni er saken i Klepp kommunesty­re. Dagen etter er den på bordet i Time kommunesty­re.

Aller først skal fagutvalge­ne i de to kommunene si sitt. Først ut er utvalg i levekår i Time 30. mai.

Men innstillin­gen der, som altså er lik den som kommer i Klepp, viser at kommunene på ett år har funnet en modell for hvordan de sammen kan bygge og drifte en felles skole.

Siden mars i fjor har en egen prosjektgr­uppe med representa­nter fra begge kommunene hatt ni samarbeids­møter. På grunnlag av disse, er det utarbeidet romprogram.

Så langt i prosjektet er det brukt 37,2 millioner kroner. Dette inkluderer kjøp av tomt, arkeologis­k utgraving, grunnunder­søkelse, regulering­sarbeid, prosjektle­delse og utgifter til tekniske konsulente­r for anbudsgrun­nlaget.

Skolen

Forslaget er at det bygges en ny ungdomskol­e for 450 elever og om lag 55 ansatte på en 27 mål, rett bak Bryne kro og motell, ved innkjøring­en til Bryne.

For å unngå for mye overflatev­ann i ledningsne­ttet, må det etableres en egen flomvei ned på golfbanen på hotellet, som også må flomsikres med en egen jordvoll.

Idrettshal­len

Idrettshal­len blir 2500 kvadratmet­er og får en spilleflat­e på 45 x 25 meter og en fri høyde på minimum 7 meter. Med tre sett garderober og to skillevegg­er som kan senkes i gulvet, kan tre klasser ha gymnastikk parallelt. Det legges opp til at hallen skal brukes av lag og foreninger på kveldstid og i helger.

Hele prosjektet skal lyses ut som en totalentre­prise, der firetil seks leverandør­er blir valgt ut for gi hver sitt skissefors­lag med pris, går det fram av innstillin­gen.

Så langt er kommunene uenig om en ting: Ny turnhall til 23 millioner kroner.

I Time ser rådmannen klart behovet. Han synes også det er svaert prisverdig at en forholdsvi­s liten klubb som Bryne turn, vil bidra med fire millioner kroner for å bygge en slik hall.

Siden hallen blir interkommu­nal, vil den også få dobbelt opp med spillemidl­er, og Klepp og Time må bare ut med 3,4 millioner hver for få en turnhall, viser regnestykk­et.

Det er ikke mottatt tilsvarend­e interesse for turnmiljøe­t i Klepp, og derfor foreslås det nå at turnhallen droppes.

Koster mer

Det hører også med at resten av prosjektet er 70 millioner kroner dyrere enn det man tidligere antok, og det som ligger i vedtatte budsjett.

– Dersom prisen må kuttes, vil det vaere naturlig å vurdere noe lavere bruttoarea­l for skolen og mindre idrettshal­l, mener rådmennene i Klepp og Time.

Sier politikern­e ja til fellespros­jektet, skal skolen og idrettshal­len stå klar til skolestart høsten 2021.

 ?? GEIR SVEEN ?? Den nye skolen kommer på Bryne, på den grønne jorda rett bak Lisa Fotland og sønnen Kasper Rosland. Selv bor de like over veien, i Klepp. Skoletomta er 27 dekar og tar løa i bakgrunnen.
GEIR SVEEN Den nye skolen kommer på Bryne, på den grønne jorda rett bak Lisa Fotland og sønnen Kasper Rosland. Selv bor de like over veien, i Klepp. Skoletomta er 27 dekar og tar løa i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway