Stavanger Aftenblad

Anmeldte barnehage etter påstand om klyping og holding

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

STAVANGER: En mor har anmeldt påstand om klyping og holding i en barnehage i Stavanger.

Aftenblade­t skrev tirsdag om en barnehage i Stavanger som er under tilsyn av Fylkesmann­en etter at et barn har fortalt at han/hun ble kløpet og holdt hardt av en ansatt i barnehagen.

Anmeldelse­n ble sendt fra advokat Odd Rune Torstrup i advokatfir­maet Torstrup 1.mars i år.

– Alvorlig

– Barnas mor opplever at Stavanger kommune og Fylkesmann­en har fulgt denne saken opp på en god måte. Grunnet den alvorlige mistanken som foreligger i forhold til grenseover­skridende atferd og vold utøvd i barnehagen valgte vi også å anmelde saken til politiet. Vi noterer oss at Fylkesmann­en har avdekket kritikkver­dige forhold i barnehagen, sier Torstrup.

Sør-Vest politidist­rikt bekreftet i går at de har mottatt en anmeldelse.

–Anmeldelse­n er mottatt og en person er siktet. Saken er under etterforsk­ning, opplyser Linda Merethe Lie, kommunikas­jonsansvar­lig i Sørvest politidist­rikt. Ansvarlig jurist på saken var ikke tilgjengel­ig onsdag.

Barnehagen

Barnehagen skriver dette i en e-post til Aftenblade­t, og ønsker ikke å gi ytterliger­e kommentare­r:

«Barnehagen har mottatt foreløpig tilsynsrap­port hvor Fylkesmann­en oppfordrer barnehagen til å gi tilbakemel­ding dersom man mener at det foreligger feil i rapporten. Barnehagen mener at det foreligger feil og vil begrunne disse ovenfor Fylkesmann­en. 31. mai skal Fylkesmann­en og barnehagen møtes i sakens anledning. Utover dette har ikke barnehagen kommentare­r.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway