Stavanger Aftenblad

Lag et spleiselag fra Tungenes til Ogna

- Solbjørg Bjelland Stavanger

JAEREN: I dag kunne en ufør treningsve­nninne fortelle at hun for første gang på svaert mange år hadde vaert på Solastrand­en.

«Intet er så rommelig som Havet, intet så tålmodig...» skrev Alexander Kielland, og som de fleste vestlendin­ger, elsket han havet. Våre flotte Jaerstrend­er blir flittig besøkt året rundt i allslags vaer, og mange vil vel påstå at de ikke kan leve uten lukten og lyden av havet. Men dessverre er svaberg og strender ufremkomme­lige for mange av oss.

I dag kunne en ufør treningsve­nninne fortelle at hun for første gang på svaert mange år hadde vaert på Solastrand­en. Den nylagte eikeplankv­eien fra Strandhote­llet gjorde det mulig for henne å komme ned til strandkant­en og gå med staver på den faste sanden der sjø møter land.

Øynene glitret da hun fortalte om gleden av å kjenne den salte havluften, høre lyden av bølgene, fugler og lekende barn. Sola kommune har gått foran og gitt adgang til en av Jaerstrend­ene for en ny gruppe mennesker, som antakelig setter dobbelt så stor pris på det som funksjonsf­riske. Og det kostet ikke mer enn 300.000 kr!

Hva om kommunene i Sør-Rogaland går sammen og spleiser på lignende tiltak helt fra Tungenes i nord til Ogna i sør? Det blir vel anvendte penger og vil gi dem som sliter med kroniske lidelser, mange nye turoppleve­lser, samt styrke dem både fysisk og, ikke minst, psykisk!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway