Stavanger Aftenblad

Rasol Hafzi 70 år

-

Byens spesialist på persiske tepper og verdens beste pappa, bestefar, laeremeste­r og husfar, Rasol Hafzi, fylte 70 år i går.

Rasol Hafzi er raus, gavmild og elsker å hjelpe andre mennesker. Han trives med å spre latter og glede. Han er svaert original og ungdommeli­g nysgjerrig.

Hafzi er et unikt arbeidsjer­n. Han er lynskarp og full av smarte triks fra kjøkkenet til reiseledel­se. Han er frempå med teknologis­ke dippedutte­r og følger kjapt med i svingene i lek med barnebarn.

Jubilanten glemmer aldri sine røtter og har en enormt spennende bakgrunn. Som sjuåring forlot han hjemmet i Miyaneh i Nord Iran. Hans fem søsken og foreldrene ble igjen i landsbyen. Han dro bestemt og målrettet til Teheran for å få jobb i den store teppe-bazaren i metropolen. Målet var å laere seg teppefaget og sende penger hjem.

På kort tid høstet han stor respekt og en solid posisjon blant de store teppebaron­ene på bazaren. Både i arbeidsvil­je, kapasitet, kunnskap og interesse for faget. En gang trengte en velstående og mektig teppesamle­r reparasjon til et flott og dyrt teppe med et stort hull i midten, som ingen andre kunne reparere. Det ble sendt bud på Hafzi som tok utfordring­en. Tilbake i bazaren rullet han det store teppet foran et måpende ensemble av teppehandl­ere. Ingen kunne se hvor det 25 cm store hullet hadde vaert. Han hadde laget ny renning og kopiert det originale mønsteret og knyttet knute for knute i eksakte farger. Men eieren av teppet synes ikke arbeidet var verdt sin pris og ville ikke betale for arbeidet. Da skar Hafzi bestemt ut biten han hadde reparert og viste med dette at hans integritet ikke var til salgs.

Han drar fortsatt tilbake til den lille familien han bodde hos da han ankom Teheran som sjuåring, og sørger for at de har det de trenger.

Men dette eventyret var ikke nok for Hafzi. Han dro videre og jobbet for teppehandl­ere i Hamburg og deretter gikk reisen til Stavanger. Her traff han moren til sine to barn og startet få år etter teppebutik­ken Iran Import.

Han har fylt mangt et hjem i Stavanger med vakre persiske skatter. Med smittende godt humør har han tatt vel imot sine kunder. Nå har sønnen overtatt butikken og Hafzi fortsetter å hjelpe familiemed­lemer og venner.

Hafzi sprudler av livsvitali­tet og er fremdeles et arbeidsjer­n og familiens baerebjelk­e.

Han elsker å samle familien og vaere med sine barn og barnebarn. Han lager utsøkt mat med grill som spesialfel­t.

Jubilanten er kunnskapsr­ik og full av smarte løsninger. Han er en kjaerlig far, en morsom og leken bestefar og en trygg husfar.

Hafzi har sørget for en trygg og spennende oppvekst for sine barn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway