Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsen klandrer ikke Aalesund

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Mens Vikingsupp­orterne lot seg irritere og provosere av Aalesunds drøying av tid i toppkampen, var Bjarne Berntsen mest irritert på eget lag – og dommeren – dagen derpå.

Det var en brennhet toppkamp mellom lag nummer en og to på tabellen som møttes på SR-Bank Arena tirsdag. Snakkisen etter kampen, som Aalesund vant 2-0, var serieleder­ens drøying av tid - som var et bevisst, taktisk grep fra Lars Bohinen & co. - og alle frisparken­e de mørkeblå mente seg snytt for.

Diskusjone­n om Aalesunds opptreden fortsatte på Twitter onsdag. Også Bohinen kastet seg inn i diskusjone­n.

Viking-trener Bjarne Berntsen deltok ikke. Han sier til Aftenblade­t at han ikke vil skylde på Aalesund. Han retter i stedet kritikken mot mannen han levnet liten aere etter kampen, dommer Christian Moen.

– Et taktisk grep

– Dette er opp til dommeren. Drøying av tid og sabotasje mot spillet, som stadig å kakke spillerne på føttene og stoppe overganger, det er dommerens ansvar å slå ned på, sier Berntsen.

– Aalesund gjennomfør­te sin plan til punkt og prikke og var også så voksne at de innrømmet at det å hale ut tid var et taktisk grep. Og så lenge de fikk lov til det, gjorde de det.

Det startet relativt tidlig i 1. omgang og fortsatte i 90 minutter. Aalesund brukte god tid ved stopp i spillet, utspill, dødballer og ellers der tempoet kunne trekkes ned. Et helt bevisst trekk som fungerte ypperlig for gjestene. Det resulterte i tre poeng og en sterk borteseier. Slik er 1. divisjon. Det handler om resultater når målet er å rykke opp igjen til Eliteserie­n.

Viking slet med å finne et skikkelig mottrekk til Aalesunds taktikk.

Berntsen sier han på ingen måte skylder på dommeren for at det ble tap. Det som irriterer, og som åpenbart fortsatt gnager ham, er de frisparken­e han mener Viking skulle fått.

– At Aalesund halte ut tiden var ikke det verste, det var den stadige kakkingen på beina til våre spillere. Det var en del enkle frispark som det ble slått for lite ned på. Da våre spillere passerte en mann og kunne skape noe, ble de kakket på føttene. Det dro Aalesund nytte av. De fikk stoppet mange overganger da vi kunne kommet raskt i angrep, sier Berntsen.

Berømmer motstander­en

Han legger til at han har sett dommer Moen dømme flere gode kamper i 1. divisjon, men at han hadde forventet at kampledere­n fra Løvenstad på Romerike hadde håndtert kampen på en bedre måte.

– Vi må ha evnen til å berømme motparten for måten de gjennomfør­te kampen på og stoppet oss. Og så må vi ta mye av skylden selv for at vi tapte. Vi hadde for få løp i bakrom og vi brukte altfor lang tid med ball ut fra eget forsvar, sier Viking-treneren.

Zlatko Tripic, som ble sparket ned flere ganger, var øm i anklene på gårsdagens restitusjo­nsøkt.

– Anklene leges. Jeg skjønte at de ønsket å gjøre meg frustrert og ta meg ut av kampen. Jeg ble sparket ned i nesten hver situasjon jeg var involvert i. Dommeren burde slått hardere ned på det, sier Tripic.

– Vi gjør ikke sånt

– Dette med drøying av tid, som mange reagerte på, er det noe man må akseptere som en del av det taktiske? Og som er noe man reagerer på når motstander­en gjør det, men som er helt greit når en selv gjør det?

– Nei. Dommeren burde slått ned på det. Keeperen til Aalesund drøyde tid på 0-0 tidlig i kampen. Det er så klart ekstra kjipt når det skjer mot deg, men vi som lag (Viking) har aldri gjort det. En ting er å gjøre det i visse situasjone­r, vaere smart og bruke god tid for eksempel hvis du leder med ett mål og det er ti minutter igjen, men ikke på 0-0 tidlig i kampen. Det er dårlig sport, sier Tripic.

 ?? JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? Bjarne Berntsen vil ikke kritisere Aalesund etter at laget drøyde tid så snart de fikk sjansen i tirsdagens toppkamp på SR-Bank Arena. I stedet tar Berntsen skylden selv, i tillegg til at han mener dommeren ikke slo godt nok ned på Aalesunds taktiske...
JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN Bjarne Berntsen vil ikke kritisere Aalesund etter at laget drøyde tid så snart de fikk sjansen i tirsdagens toppkamp på SR-Bank Arena. I stedet tar Berntsen skylden selv, i tillegg til at han mener dommeren ikke slo godt nok ned på Aalesunds taktiske...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway