Stavanger Aftenblad

Sola naer komplett, Ålgård henter nytt

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Unge Line Ellertsen og Kristina Novak har bekreftet at de spiller for Sola kommende sesong. Lokal utfordrer, nyopprykke­de Ålgård, venter svar fra et par rutinerte spillere.

Med endelig ja fra Ellersten og Novak, er det alt nå rett å fastslå at Sola blir stor favoritt i 1.divisjon og bør returnere til eliteserie­n på første forsøk.

Harrington kan bli sjef Nytilsatt assistentt­rener, Scott Harrington, har fått midlertidi­g hovedansva­r etter at Knut Ove Joa måtte gå. Harrington hadde sin første trening tirsdag kveld.

– Sport har lagt en plan for de første seks ukene med Harrington som trener. Sportslig utvalg avgjør om han skal fortsette med hovedansva­r eller ikke, sier daglig leder av klubben, John Harald Kåsen, til Aftenblade­t.

Med unntak av franske Hadja Cisse har ingen av jentene som overrasken­de rykket ned fra eliteserie­n, gitt seg.

Attraksjon­en Camilla Herrem har forlengst sagt fra at hun blir med moderklubb­en så snart hun er klar etter barnefødse­l, dessuten kommer esset Malin Holta hjem fra opphold i den franske liagen.

Talentet Line Ellertsen var lenge i tvil, men Kåsen opplyser at hun nå har bekreftet at hun fortsetter i Sola.

Novak spilte Ålgård opp

Det samme gjelder Kristina Novak. 17-åringen fra Sandnes skrev kontrakt med Sola i februar og var ganske sikker på at hun skulle fra et lag i 2. divisjon til et lag i eliteserie­n.

I stedet var hun meget sentral da Ålgård spilte seg opp til 1. divisjon, mens hun samtidig så at Sola ramlet ned til 1. divisjon. G 18-landslagss­pilleren har valgt å stå ved kontrakten og satse i Sola.

Unge Martha Barka fra Jørpeland for også kontrakt, men fortsatt mangler et par brikker.

– Vi vil gjerne forsterke keeper- og strekposis­jon. I øyeblikket sjekker vi det danske markedet, forteller John Harald Kåsen.

For daglig leder av Ålgård Håndballkl­ubb, Kristine Njaerheim Jøntvedt, handler det ikke bare om å forsterke laget til debutseson­g i førstedivi­sjon, for klubben må i tillegg skaffe omtrent én million kroner ekstra i forhold til årets sesong.

Halv million mer til reiser

– Reiseutgif­tene alene øker fra rundt 300.000 til rundt 800.000, illustrere­r Njaerheim Jøntvedt.

Klubben rykket opp med et ungt lag basert på mange 16-åringer som var med og vant sølv i nordisk mesterskap i januar. Ålgård bygger naturlig nok videre på dette laget.

– Samtidig vet vi at 1. divisjon er langt tøffere enn jentene er vant til. Skal vi ha noen mulighet til å beholde plassen, må vi få inn et par spillere som kan hjelpe de unge videre.

ÅHKs daglige leder opplever stor støtte i miljøet, 5–600 tilskuere og full hall hver eneste kamp og et naeringsli­v som støtter opp.

– Vi må øke inntektene med rundt én million, fra 2,7 til 3,7 millioner i omsetning. Vi tror mange samarbeids­partnere vil bidra med noe mer enn nå, samtidig trenger vi en god del nye. Signalene er positive, sier Kristine Njaerheim Jøntvedt som innrømmer at hverdagen blir ekstra travel etter opprykket.

– Travelt, men bare gøy, sier hun.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Kristina Sirum Novak har vaert en viktig spiller for Ålgård i to sesonger, til høsten spiller 17-åringen for Sola. Her er hun i kamp mot nettopp Sola under NM-kamp høsten 2016.
CARINA JOHANSEN Kristina Sirum Novak har vaert en viktig spiller for Ålgård i to sesonger, til høsten spiller 17-åringen for Sola. Her er hun i kamp mot nettopp Sola under NM-kamp høsten 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway