Stavanger Aftenblad

Politikere kan gjøre stavangerm­ann til solabu

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

GRENSER: Stavanger formannska­p gikk torsdag enstemmig inn for rådmannens forslag om kommunegre­nsen til Sola. Det betyr at Odd Hogstads hus blir vaerende i Stavanger, men det kan bli endret.

Fylkesmann­en i Rogaland har bedt kommunene Stavanger og Sola om en uttalelse i saken, etter at familien Hogstad har søkt om overgang til Sola kommune. Den første søknaden ble sendt i 2014.

Da Aftenblade­t omtalte saken i desember i fjor, påpekte Odd Hogstad at han og familien forholder seg til naermiljøe­t, som er Sola kommune. Det er til Sola kommune familien har tilhørighe­t.

Før jul innstilte politikern­e i Sola kommune på at det er greit at Hogstad-eiendommen og de som bor der, innlemmes i Sola-manntallet. Da Stavanger formannska­p behandlet saken torsdag, gikk samtlige politikere inn for rådmannens innstillin­g. Denne sa nei til flytting av kommunegre­nsen.

Ba om utredning Formannska­pets “nei” betyr ikke at kampen er tapt for familien Hogstad. Flere av politikern­e ga uttrykk for at det var ønskelig med mer informasjo­n før saken skal endelig behandles i bystyret 18. juni.

I vedtaket fra formannska­pet bes rådmannen utrede to mulige løsninger: y 1. Det tas kontakt med Sola kommune for å få avklaring på om barn som bor på den aktuelle adressen kan gå i barnehage og skole i Sola dersom de ønsker det. y 2. Det avklares naermere om kommunen kan ta forbehold om “nei” til oppføring av nytt følgehus dersom kommunen skulle akseptere at Marknesrin­gen 57 overføres til Sola kommune.

Kan deles

Et av alternativ­ene er nemlig at Hogstad-tomten, som er 55 dekar, deles, slik at Hogstads hus blir liggende i Sola kommune, mens store deler av tomten blir liggende i Stavanger.

Til slutt er det Fylkesmann­en som avgjør om saken skal utredes videre.

– Hvis kommunene er enige, kan vi treffe vedtak. Hvis ikke må saken sendes over til departemen­tet, sa Knut Middelthon, fagdirektø­r hos Fylkesmann­en i Rogaland, til Aftenblade­t i desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway