Stavanger Aftenblad

Flyterigga­nsatte får 20.000 kroner

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

LØNNSOPPGJ­ØR: Flyterigga­nsatte og ansatte innenfor plattformb­oring får et generelt tillegg på 20.000 kroner.

Etter to dager med forhandlin­ger er Industri Energi og Norges Rederiforb­und kommet til enige i lønnsoppgj­øret, ifølge en melding fra fagforbund­et Industri Energi.

Forhandlin­gene kom havn natt til i går.

i

Økt kjøpekraft

– Vi har gjennom forhandlin­gene lykkes med å sikre våre medlemmer på dette området betydelig økt kjøpekraft, sier forbundsle­der Frode Alfheim til Industri Energi sitt nettsted.

Ansatte på den såkalte «Tariffavta­le for ansatte på flyttbare offshorein­nretninger samt boring og forpleinin­g på permanent plasserte innretning­er på norsk kontinenta­lsokkel», også kalt flyterigga­vtalen, gis et generelt tillegg på 20.000 kroner per år.

For gruppen individuel­t avlønnede gis et generelt lønnstille­gg på 2,8 prosent i gjennomsni­tt, minimum kroner 20.000 per år, inkludert feriepenge­r. Forhandlin­gene har også ført til at minstelønn­ssatsene økes med 20.000 kroner inkludert feriepenge­r.

I forbindels­e med årets oppgjør sikres gjeninntak­elsesrette­n på to år i denne tariffperi­oden.

Dagens forsikring­sdekning for tap av legegodkje­nnelse under Trygghetsf­orsikringe­n (loss of lisence) i overenskom­sten økes med 2G til 10G. Fra 1. mai i år er G, Folketrygd­ens grunnbeløp, 96.883 kroner.

Gjelder 4000 medlemmer Partene er også enig om å forlenge overgangso­rdningen for Avtalefest­et pensjon, AFP, med to år, noe som vil sikre pensjonen for medlemmene i påvente av statens utsatte behandling av pensjonstr­ygd for sjømenn.

Industri Energi er et fagforbund for ansatte innen olje, gass og landbasert industri. Det er det fjerde største forbundet i LO med naermere 60.000 medlemmer. Flyterigga­vtalen omfatter mer enn 4000 Industri Energi-medlemmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway