Stavanger Aftenblad

Stavangerk­ameratene tar med spiltter nye hits til Jaernåttå

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

BRYNE: De kvier seg litt for å sammenlign­e seg med Mods, men Stavangerk­ameratene har fått med seg Sverre Kvam på munnspill, og han spilte den berømte introen på «Tore Tang».

– Mods, ja. Jeg vet ikke. Det er skummelt å si det høyt og jeg er livredd for å ta de ordene i min munn, sier Tommy Fredvang.

Han er en av de fire i Stavangerk­ameratene som nå slipper en ny EP. På en av sangene, «Sånn e det bare», fant de ut at de ville ha med munnspill. Og i Stavanger betyr det som regel at man ringer Sverre Kvam. Han var med, og nå er sangen spekka med munnspill. Setningen «Sverre Kvam på munnspill» for et folkelig band fra Stavanger bringer unektelig tankene i retning ... Mods.

Fredvang ser den.

– Vi har jo også fått en låt som skaper litt av den stemningen «Tore Tang» har gjort i alle år. På 17. mai så jeg en video fra hele stripa fra Beverly til Dickens der folk sto på bordene og sang «Bare så du vett det». Det er veldig stas, for vi vil vaere et folkelig band som lager god stemning og får folk til å synge.

Ny konsertåpn­er

De fem nye låtene på EP-en «Sånn e det bare» har akkurat det målet, å fortsette den veien Stavangerk­ameratene har lagt ut på. Her er ingen coverlåter, slik bandet brukte i starten. Alt er sjøllaga, med hjelp fra blant andre Tor Kjetil Espedal fra Randaberg.

–«Det e’kje någe å tenka på» jobbet vi med på Finnøy, og da tenkte vi «her har vi en skikkelig konsertåpn­er». Den tror jeg blir fin å spille live, sier han.

Felles for alle de fem nye låtene er at de handler om å senke skuldrene, ikke ta det så tungt, stresse ned, ha det kjekt og glemme hverdagspr­oblemene.

– Det har blitt et slags bandmotto. Vi fire er et sted i livet der vi har hatt noen oppturer, kjent på noen nedturer og endelig begynner å slappe av. Mindre kav, mindre stress og faerre bekymringe­r. Det vil vi gjerne spre til publikum, for vi trenger noen gode pustehull i hverdagen. Mange av sangene våre handler om det, og konsertene våre skal også vaere litt sånn. Slapp av, ha det kjekt og syng med, sier Fredvang.

Dobbel på Bryne Stavangerk­ameratene spiller på dag to – i morgen – på Jaernåttå. Der skal alle de fem nye sangene rulles ut, sammen med noen gamle schlägere.

– Vi spiller faktisk to ganger. En gang på dagtid for unger og familier og så tidlig på kvelden for de voksne. Det passer oss veldig fint, for vår fanbase strekker seg fra barnehagen­e til gamlehjemm­ene, sier Fredvang.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse, Ole Alexander Maeland er klare for Jaernåttå med fem splitter nye sanger.
FREDRIK REFVEM Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse, Ole Alexander Maeland er klare for Jaernåttå med fem splitter nye sanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway