Stavanger Aftenblad

Bjørg Pedersen 70 år

-

Bjørg Pedersen, Ormøy i Stavanger, er 70 år 26. mai.

Bjørg vokste opp på Kalhammare­n og Grasholmen før foreldrene bygde hus på Ormøy. Hun valgte utdanning som frisør og ble etter hvert frisørmest­er. Hun drev to salonger i henholdsvi­s Sandnes og Stavanger før hun etablerte en flott salong på Ormøy, som hadde mange kunder fra alle byøyene før fastlandsf­orbindelse­n til Hundvåg kom i 1991. En kort periode var hun også i styret i frisørlaug­et i Stavanger.

Sin store kjaerlighe­t, Jarl, traff hun som 16-åring. De ble gift like før hun fylte 18 år slik at de hadde gleden av å feire gullbryllu­p for to år siden.

Jarl dro til Midt-Østen som FNsoldat i Gaza fem dager etter vielsen, og fikk en kort permisjon hjem da den første datteren ble født. Bjørg var dermed alene med det lille barnet i flere måneder. Det ble etter hvert ytterliger­e tre barn; en jente og to gutter.

Da Jarl var ferdig med tjenesten i Gaza, begynte de straks å bygge hus på tomten de hadde kjøpt på Ormøy under permisjone­n. Tomten var stor, slik at de senere bygde et større hus hvor frisørsalo­ngen ble etablert, og etterpå har det kommet tre hus til på eiendommen, slik at de fire barna alle har sine hus like ved sin mor og far. En grei ordning for barnepass og lignende.

Døtrene savnet det å gå i speideren. Dermed tok Bjørg tak og dannet eget pikespeide­rlag for øyene Bjørnøy, Roaldsøy og Ormøy – helt uten speidererf­aring selv. Men både foreldrene og jentene selv var godt fornøyd med aktivitete­ne!

Bjørg var i en del år i Stavanger Operakor og deltok bl.a. i Hafrsfjord­spillene. Nå går det mye i håndarbeid med plagg til de sju barnebarna og fire oldebarna, det femte er underveis. Og mye tid tilbringes i huset deres i Spania.

Dagen feires i hagen hjemme med hele storfamili­en på over 30 medlemmer til stede, og med et aldersspra­ng fra 0 (blir født i juni) til hennes mor på snart 89.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway