Stavanger Aftenblad

Derfor bytter ikke Viking underlag før Jerv-kampen

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Morgendage­ns oppgjør mot Jerv blir Vikings første serie-kamp på naturgras denne sesongen, men Bjarne Berntsen vil ikke bytte treningsun­derlag foran oppgjøret.

Fredag formiddag badet SRBank Arena i sol mens Viking forberedte seg til søndagens kamp i Grimstad. Jerv spilte mye uavgjort i starten av sesongen, men står nå med tre strake seirer og 13 poeng midt på tabellen. Jerv var også laget som slo Viking 6-2 i Stavanger i generalprø­ven til årets sesong.

Hjemme på Levermyr stadion er de ubeseiret denne sesongen, de er også ett av fire lag i 1. divisjon som fortsatt spiller på naturgras.

Bytyqi svaert usikker Tidligere byttet Viking underlag i oppkjøring­en til seriekampe­ne, alt etter hvilket underlag de skulle spille neste seriekamp på. Slik vil ikke Bjarne Berntsen ha det, derfor har Viking trent som normalt på kunstgrase­t i Jåttåvågen denne uken.

–Vi har diskutert med de som har hatt kunstgras i mange år, om de skifter mellom underlagen­e før kampene. Erfaringen­e deres viser at det beste er ikke å skifte underlag. Det er stadige bytter av underlag som skaper mest skaderisik­o. Så får vi vise at vi behersker overgangen til en god grasbane, forklarer Berntsen overfor Aftenblade­t.

Fredagens trening foregikk uten Leo Østigård og Tord Salte. Begge var opptatt med eksamen. I tillegg satt en hostende Zymer Bytyqi på tribunen i solskinnet, han fikk et virus etter Aalesund-kampen og kan ikke trene. Derfor er han også usikker til Jerv-oppgjøret.

Berntsen varsler at det blir endringer på laget som tapte 0-2 mot Aalesund, men vil ikke si konkret hvilke endringer det blir. Fredrik Tosteinbø er tilbake i troppen etter at han ble far for andre gang denne uken.

Roligere uke

Kampene har kommet tett for Viking og de andre lagene denne perioden i mai. Målingene etter den fysisk tøffe bataljen mot Aalesund viste at flere av spillerne var slitne. Det har Berntsen og hans trenerteam tatt hensyn til denne uken.

– Treningene denne uken har vaert litt roligere for å hente oss inn. Men nå skal vi vaere klare, sier Berntsen som tar med seg troppen sørover allerede lørdag for å slippe den lange bussturen på kampdag. – Hva venter mot Jerv?

– Et veldig godt organisert 4-3-3-lag som i generalprø­ven mot oss viste at de er gode når de får rom og tid. De har hatt en veldig fin stigning etter en litt svak seriestart. Samtidig er vi ubeseirede på bortebane, det ønsker vi fortsatt å vaere. Gjennomgan­gen og analysen av Jerv understrek­er betydninge­n av at vi framstår som ekte vikinger slik vi har gjort tidligere i sesongen, svarer Berntsen.

Viking ligger på andreplass på tabellen med 19 poeng, fire poeng bak serieleder Aalesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway