Stavanger Aftenblad

Tjente 43 mill på salg av Havnespeil­et i Sandnes

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

NAERING: Det stavangers­ke investerin­gsselskap AS kan bokføre en fin gevinst på salget av Havnespeil­et i Sandnes for 262 millioner kroner.

Salget viser godt igjen i 2017-regnskapet til Det stavangers­ke investerin­gsselskap AS, der stavangerm­annen Ivar Sverre Gundersen er eier og daglig leder. Et resultat før skatt på 760.000 kroner i 2016 økte til et resultat på 30,5 millioner kroner i 2017.

Gevinsten av selve eiendomssa­lget er på om lag 43 millioner kroner.

–Ja, da vi fant en kjøper til Havnespeil­et, der blant andre Sandnes Sparebank og restaurant­en Mondo holder til, valgte vi å selge, sier Gundersen til Aftenblade­t.

Greit marked

Ivar Sverre Gundersen (63 år) solgte for ti år siden sitt grossistse­lskap Osjord AS til et dansk selskap.

– Siden har jeg stort sett drevet med eiendomsut­vikling gjennom Det stavangers­ke eiendomsse­lskap AS, mye i Sola sentrum. Vi er en svaert liten organisasj­on, bare to ansatte, som skaffer tomter og bygger og skreddersy­r naeringsby­gg til framtidige leietakere. I noen tilfeller selger vi, og det var det som skjedde i 2017, sier Gundersen.

Økt egenkapita­l

Omsetninge­n i selskapet har ikke vaert like avhengig av oljesektor­en som mange andre bedrifter i regionen. Derfor ble ikke nedturen så hard da oljeprisen falt fra 2014.

Regnskapen­e viser at egenkapita­len har økt jevnt og trutt, fra 39 millioner kroner i 2015 til 112 millioner kroner i 2017. De gode inntektene i 2017 brukes delvis til å øke egenkapita­len, og delvis til et utbytte på 12 millioner kroner.

Nytt bygg på gang

– Foreløpig har vi ikke definert et spesielt formål for utbyttet, sier han. Gundersen sier at de nå er i full sving med å bygge nytt for bilforretn­ingen Sven Kvia AS på Forus. Prisen er 150 millioner kroner.

– Der skal de selge biler fra 1. mars neste år.

– Hvordan er markedet for naeringsby­gg nå? Har dere nye byggeplane­r når Sven Kvia-bygget er ferdig?

– Det kan vaere langt mellom nybyggene, men jeg er ikke nervøs selv om vi foreløpig ikke har landet noe konkret prosjekt. Optimismen er jo tilbake og vi har kontakt med flere som vurderer nybygg. Vi leier inn tjenester når det trengs, og dermed er vi svaert fleksible, sier Gundersen.

Ivar Sverre Gundersen eier flere eiendommer gjennom ulike aksjeselsk­aper. For 2016 har ligningsmy­ndighetene registrert en personlig inntekt på 14,6 millioner kroner mens formuen hans var 31,4 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway