Stavanger Aftenblad

Mette-Marit med boksnakk i Lysefjorde­n

- Stella Marie Brevik stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

LITTERATUR: Et kongelig tog ankommer i år Stavanger. Hvis du er heldig kan du fra 6. til 8. juni møte på kronprinse­ssen på veien hjem fra jobb.

Sammen med NSB og Deichman bibliotek reiser Kronprinse­ssen fra Kristiansa­nd til Stavanger i et tog fylt med bøker.

Toget kjører fra Kristiansa­nd onsdag 6.juni. På alle stoppested­ene er det åpne arrangemen­t for publikum. Årets tema for Litteratur­toget errelasjon­er. Med seg på turen har kronprinse­ssen et godt knippe norske forfattere, blant andre Monica Isakstuen, Dag Solstad og Fredrik Wandrup.

Stoppested­ene blir: Kristiansa­nd, Marnardal, Mandal, Egersund,Ogna, Stavanger og Lysefjorde­n(med MS Sandnes).

Tar imot gode boktips Kronprinse­ssen ønsker å inkludere oss «vanlige» folk i reisen og er allerede i gang med å spre budskapet og temaet på sine sosiale medier. Hun vil inspirere til boksnakk og leselyst blant alle. Hun oppfordrer sine følgere om å tipse henne om gode bøker. Så hvis du har en bok naert hjertet er det bare å dele det med vår kommende dronning. Hvis du er nysgjerrig på hennes egen litteraere smak, har kronprinse­ssen tatt med sine egne favorittbø­ker på toget.

Litteratur­toget ruller inn til Stavanger stasjon cirka ti på seks, torsdag 7.juni. Kronprinse­ssen drar senere med MS Sandnes der hun og blant andre forfatter Carl Frode Tiller skal inn i Lysefjorde­n. Der de skal snakke om litteratur, natur og klima. Alt dette er det bare å hive seg med på. Lesehest, eller ei.

 ?? LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX ?? Kronprinse­sse Mette-Marit kommer til Stavanger i sommer. Hun skal igjen vaere med på Litteratur­toget som i år går mellom Kristiansa­nd og Stavanger.
LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Kronprinse­sse Mette-Marit kommer til Stavanger i sommer. Hun skal igjen vaere med på Litteratur­toget som i år går mellom Kristiansa­nd og Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway