Stavanger Aftenblad

– Jeg var helt gal

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Mot Jerv fikk Rolf Daniel Vikstøl (29) endelig sin Vikingdebu­t. På Sørlandet har forsvarssp­illeren et rykte - noe kallenavne­t forteller alt om.

– «Røde Rolf» har hengt ved meg lenge. Det stammer fra juniortide­n min i Start. Der var jeg gal, sier Vikstøl og humrer.

Den tidligere Start-spilleren fikk 58 minutter mot Jerv i Grimstad søndag. Da hadde det gått over et halvt år siden 29-åringen fra Kristiansa­nd sist spilte en førstelags­kamp.

Han kom gratis fra nyrike Start, som er i sportslig krise, før sesongen. Han har 11 sesonger på Starts Alag bak seg. Han kom dit som 15-åring. I Viking kan han bekle både venstrebac­ken og en midtstoppe­rposisjon. Vikstøl skrev under på en toårskontr­akt med opsjon på ytterliger­e ett år.

Mistet hodet En lårskade har gjort at det har tatt tid å bli skadefri og kampklar. Men nå er Vikstøl frisk og i form. Da er ikke veien inn på Bjarne Berntsens lag så lang for en med tonnevis av erfaring fra de to øverste nivåene i Norge.

29-åringen fra Kristiansa­nd, som har tre opprykk fra 1. divisjon til eliten med Start, framstår som alt annet enn «rød» og hissig på tomannshån­d. Men i ungdomsdag­ene i sørlandsfo­tballen gikk det hardt for seg.

– Det ble vanvittig mange røde kort på meg. Jeg gjorde mange dumme ting. Jeg kunne miste hodet veldig lett. Men jeg er blitt eldre og smartere. Og jeg har bare to røde kort i min seniorkarr­ière. Det er ikke så galt. Men jeg er en spiller som liker å trøkke til. Selv om jeg ikke er like het i hodet som da jeg var yngre, sier han.

Glad for å vaere tilbake

Han fikk de 58 første minuttene da Jerv til slutt slo Viking 3-2. Han ble ofret da Viking trengte offensive spillere for å jage scoringer. Det kom to stykker, signert Zlatko Tripic og Vikstøl-erstatter Aniekpeno Udo. Men det holdt ikke til poeng.

–Det var gøy å få debuten. Det er lenge siden jeg har spilt en kamp som denne, så det var godt å få den unnaMen gjort. det

var skuffende at vi ikke greide å prestere bedre enn det vi gjorde, spesielt i 1. omgang. Det var altfor dårlig. Og så fikk vi en forferdeli­g start på 2. omgang med tidlig baklengs. Vi kom tilbake to ganger, men manglet den siste, oppsummere­r Vikstøl.

– Det har vaert en lang og kjip skade, det har tatt tid å trene seg opp igjen, da er det deilig å ta på seg Viking-drakten og bidra på banen, sier Vikstøl som var naer ved å score i sin debut for de mørkeblå.

– Årsverste

Trener Bjarne Berntsen sparte ikke på kruttet i kveldssole­n i Grimstad.

– 1. omgang var årsverste. Forferdeli­g dårlig, sier han og fortsetter:

– Vi fikk energi, bevegelse og duellvilje i 2. omgang. Jeg synes vi styrte hele 2. omgang. Likevel slapp vi inn

to mål, sier Berntsen, og lekser opp hvor skuffende han synes involverin­gene var i forkant av de tre baklengsmå­lene var.

– Hvorfor kom dere så dårlig i gang?

– Det er vanskelig å si. Vi kan ikke skylde på banen, den skal vi håndtere. Og vi kan ikke skylde på ungt lag. Dette laget er det eldste vi har stilt med. Vi møtte et godt lag. De lyktes med det meste, sier Berntsen. 4 3 3 4 4 3 4 3 4 2 6

5 4

 ?? FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Rolf Daniel Vikstøl unnet seg en natt hjemme i Kristiansa­nd etter at Viking tapte for Jerv i Grimstad søndag kveld. Endelig er sørlending­en skadefri og tilbake i spill.
FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Rolf Daniel Vikstøl unnet seg en natt hjemme i Kristiansa­nd etter at Viking tapte for Jerv i Grimstad søndag kveld. Endelig er sørlending­en skadefri og tilbake i spill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway