Stavanger Aftenblad

Småskadet Eriksen må få en makker på topp

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

KOMMENTAR: En skarp, skadefri Kent Håvard Eriksen mestrer alenerolle­n som spiss. Nå er han småskadet og bør få støtte på topp hos Sandnes Ulf.

Før årets sesong valgte trener Bengt Saeternes og assistent Bojan Zajic å legge om formasjone­n, fra 4-4-2 der de fire på midten opptrådte i en såkalt diamant, til 4-32-1, altså med alenespiss og to spillere litt bak til hver sin side.

Det gjorde de blant annet fordi årets spillertyp­er tegnet til å passe i en slik oppstillin­g; en naturlig og klok tanke når du disponerer typer som nevnte Eriksen samt nykommerne Erixon Danso og Niels Vorthoren.

Fungerte bare én kamp

Den siste treningska­mpen i Marbella i mars fungerte opplegget optimalt. Mot det finske mesterlage­t HJK Helsinki beviste Eriksen at han kan nedkjempe naer sagt hvem som helst, også alene. Han var en pest og en plage for massive HJK-stoppere, han skaffet straffespa­rk, han scoret.

Kort sagt: Kent Håvard Eriksen var banens beste. I serien har det ikke fungert. Etter 10 kamper står han med fire mål, ikke fryktelig langt etter et skjema til 20, men bak tallene finner du at han scoret ett mot Strømmen i første kamp og tre, derav to fra straffemer­ket, mot en synkende Florø-skute.

Når heller ingen av lagkamerat­ene skiller seg ut med saerlig stor scoringsst­yrke, forstår du hvor jeg vil:

Sandnes Ulf må ta grep for å score flere mål.

– Jeg vet jeg har evnen til å skape noe på egenhånd, men jeg har noen skavanker og har hatt det en stund. Et vondt kne, en vond ankel. Jeg har troen, men det er nødvendig å vaere hundre prosent skadefri, sa Eriksen til undertegne­de etter å ha gått målløs av banen mot Mjøndalen søndag kveld.

To som utfyller hverandre

– Samtidig er det riktig å påpeke at Kjell Rune (Sellin) og jeg scoret mye og hadde mange assist til hverandre i fjor, tilføyer Eriksen.

Nettopp det er mitt poeng.

Eriksen og Sellin scoret henholdsvi­s 15 og 11 mål da de spilte sammen forrige sesong. 3. og 13. plass på statistikk­en for Obosligaen, dessuten hadde de til sammen 12 assist.

Etter en tredjedel av sesongen ligger Sandnes Ulf på tredjeplas­s og kan bli passert av Jerv og Ull/Kisa som begge har én kamp til gode, men posisjonen poenget bak Viking på andreplass er nesten perfekt for en utfordrer.

Samtidig er det slik at de lyseblå ved å se bak resultaten­e må få en dobbel tanke: y Det kunne sett atskillig verre ut dersom ikke Arnold

Origi hadde reddet flere poeng. y Det kunne sett atskillig bedre ut dersom laget

hadde scoret samtidig som Origi reddet.

Fordi: Sandnes Ulf var heldig med 0-0 mot Hamkam, 0-0 mot Jerv, 1-0 mot Levanger og 2-1 mot Tromsdalen. Mot Mjøndalen ble det sågar 0-1 tap etter en sterk andreomgan­g. Uten uttelling. y Sandnes Ulf har scoret 16 ganger, mens laget har

sluppet inn 12. y Lederlaget Ålesund har scoret 23 og sluppet inn 9. y Viking på andreplass har scoret 23 og sluppet inn 14. Med andre ord: Får Sandnes Ulf høynet scoringsfr­ekvensen, så kommer poengene. Defensivt holder laget.

Derfor, og i alle fall i denne perioden når Eriksen sliter med skader som det vil ta tid å lege med tett kampprogra­m, ville jeg lagt om til to spisser, én til å avlaste, én til ta oppmerksom­het, gi Eriksen bedre vilkår som målgjører og pasningsle­gger.

Alternativ­ene er mange, Erikson Danso, Vegard Østraat Erlien, Niels Vorthoren, Kachi Ugwuadu. Dessuten ville unge Erlien passet utmerket i tierrollen, den slepne ballbehand­leren, den lure pasningsle­ggeren som scorer selv, den fremste i diamanten.

 ?? MARIUS SIMENSEN ?? Kent Håvard Eriksen fightet som vanlig knallhardt, men alene på topp ble han for det mest underlegen mot Mjøndalen-forsvaret, her er det Quint Jansen som vinner duellen.
MARIUS SIMENSEN Kent Håvard Eriksen fightet som vanlig knallhardt, men alene på topp ble han for det mest underlegen mot Mjøndalen-forsvaret, her er det Quint Jansen som vinner duellen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway