Stavanger Aftenblad

Nordsjørit­tet har omsatt for over 100 millioner kroner

- Anders Minge anders.minge@aftenblade­t.no

SANDNES: Sykkelritt­et har vaert en gullgruve for eierne. Men nå er økonomien strammere. I fjor fikk de for første gang null i utbytte.

Fra 2009, da Nordsjørit­tet ble etablert som aksjeselsk­ap og fram til i fjor, har rittet hatt driftsinnt­ekter på svimlende 102 millioner kroner. Av dette har de tre eierne Sandnes sykleklubb (40 prosent), Naerbø sykleklubb (30 prosent) og Dalane sykleklubb (30 prosent) mottatt et samlet utbytte på 14 millioner kroner, viser tall fra Proff.no.

Resultat før skatt har naturlig nok hatt samme utvikling som antall deltakere i Nordsjørit­tet. I toppåret 2012 var tallet 3,8 millioner kroner, mens i 2017 landet arrangemen­tet på 115.000 kroner. Totalt siden 2009 har Nordsjørit­tet tjent 17,6 millioner kroner. Etter fjorårets ritt fikk eierklubbe­ne for første gang null i utbytte.

Faerre ansatte

– Det er naturlig nok konsekvens­en av tilbakegan­gen i antall deltakere. Så har Nordsjørit­tet likevel passet på å ivareta kvaliteten, slik at de som faktisk deltar får en best mulig opplevelse, sier styreleder Odd B. Skjaerseth, som egentlig er rimelig fornøyd med at rittet fortsatt ikke har gått med underskudd.

– Vi har planlagt og tilpasset organisasj­onen etter etterspørs­elen. Nå er det taering etter naering som gjelder, sier han.

Tilpassing­en går blant annet ut på at antall ansatte er redusert fra fem til to, dessuten mye jobbing med å få til langsiktig­e sponsoravt­aler.

I rekordåret 2012 var 12.500 personer påmeldt. I år Nordsjørit­tet en forventnin­g om samme antall som i fjor, da 5000 var påmeldt. Foreløpig er 3256 klare for å sykle den 9. juni.

Skjaerseth forteller at Nordsjørit­tet i gode år passet på å bygge opp egenkapita­len, nettopp for å tåle eventuelle dårlige tider. Regnskapst­all for 2016 viser at egenkapita­len er på 3,8 millioner kroner.

–Pengene Nordsjørit­tet har tjent, er gått til å bygge egenkapita­l, resten er tilbakefør­t sykkelklub­bene. Men også Norges cykleforbu­nd har hatt høye inntekter fra oss. Inntektene kommer som følge av lisensen alle deltakerne må betale i tillegg til Nordsjørit­tets påmeldings­avgift.

Melder du deg på nå, koster den hele distansen fra Egersund til Sandnes 790 kroner. I tillegg må du ut med 200 kroner i engangslis­ens.

– Hva tror du om framtiden? – Akkurat nå er vi i en bølgedal, men jeg mener at sykling er viktig for folk, og vi i Nordsjørit­tet har et godt fundament å bygge videre på. Konseptet med å sykle fra Egersund til Sandnes står seg veldig godt. Turen er nydelig - og folk ønsker å sykle den men kanskje ikke hvert år. Vi må jobbe videre, skape nytt innhold, slik at folk hele tiden oppfatter oss som spennende, sier styreleder­en i Nordsjørit­tet, Odd B. Skjaerseth.

Dette har rittet betydd Sandnes sykleklubb er største eier. Gjennom årene har klubben med rundt 500 medlemmer, bygget seg opp en egenkapita­l på 8 millioner kroner. Både som følge av Nordsjørit­tet, men også grunnet salg av klubbhuset på Iglemyr. Klubben har to deltidsans­atte, leier klubblokal­er like ved Smeaheia i Sandnes og har to biler som blir flittig brukt til på ritt i inn- og utland.

– Pengene går til å dekke reiser og påmelding for barn, ungdom og elitegrupp­en, slik at det ikke skal vaere så dyrt for foreldre å ha barnet i idretten vår. Dessuten har vi fått kjøpt veldig mye godt utstyr. Blant annet 40 spinningsy­kler, som brukes av alt

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Deltakerne i Nordsjørit­tet har sørget for 14 millioner kroner i utbytte til eierne, som er Sandnes sykleklubb, Naerbø sykleklubb og Dalane sykleklubb.
JON INGEMUNDSE­N Deltakerne i Nordsjørit­tet har sørget for 14 millioner kroner i utbytte til eierne, som er Sandnes sykleklubb, Naerbø sykleklubb og Dalane sykleklubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway