Stavanger Aftenblad

Styrer slutter etter tilsynsrap­port

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

STAVANGER: Styreren i en barnehage som er under tilsyn av Stavanger kommune, slutter i jobben.

«Styrer i barnehagen har valgt å fratre sin stilling for å gi plass til nye krefter som kan lede omstilling­sarbeidet», skriver styreleder i en e-post til foreldrene. Barnehagen har konstituer­t en ny styrer.

Aftenblade­t skrev 23. april om en Stavanger-barnehage som er under tilsyn av kommunen på bakgrunn av en Facebook-samtale mellom barnehagen­s ansatte.

– Krenkende

Ifølge den foreløpige tilsynsrap­porten viser samtalen, som foregikk på Messenger, at «enkelte ansatte i barnehagen omtaler foreldre og barn på en krenkende måte.»

«Tilsynsmyn­digheten mener at barns beste ikke er ivaretatt,» heter det i rapporten.

I tilsynsrap­porten kommer det fram at ansatte mener at styrer var en aktiv deltaker i samtalen. Barnehages­jefen skriver videre at kommunen «...mener at styrer ikke har utført det pedagogisk­e, personalme­ssige og administra­tive ansvaret slik det beskrives i lov og forskrifte­r».

Barnehagen er varslet om brudd på tre paragrafer i barnehagel­oven. Barnehagen har rett til å uttale seg, før det kommer en endelig tilsynsrap­port.

Omstilling

I e-posten til foreldrene skriver styreleder at de har leid inn en organisasj­onspsykolo­g for å «gjøre en bred analyse av blant annet kultur i barnehagen». Videre heter det at styringsgr­uppen og ansatte er enige om at det skal gjennomfør­es en omstilling og at barnehagen skal komme styrket ut.

«Det er krevende å drive barnehage slik situasjone­n har vaert de siste ukene,» skriver styreleder. Styreleder ønsker ikke å kommentere saken overfor Aftenblade­t.

Foreldrene har tidligere sendt bekymrings­melding til kommunen fordi de mener at barnehagen har brutt loven på grunn av for lite informasjo­n om tilsynspro­sessen.

Det er krevende å drive barnehage slik situasjone­n har vaert de siste ukene.

Styreleder for barnehagen i e-post til foreldrene

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Ansatte i barnehagen skal ha omtalt foreldre og barn på en krenkende måte gjennom Messenger på Facebook, heter det i tilsynsrap­porten.
CARINA JOHANSEN Ansatte i barnehagen skal ha omtalt foreldre og barn på en krenkende måte gjennom Messenger på Facebook, heter det i tilsynsrap­porten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway