Stavanger Aftenblad

Fastleger mister jobben etter bombespøk

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

STRAND: To fastleger på Jørpeland utløste en vaepnet politiaksj­on i mars 2017 da de maskerte seg og kastet en sekk inn i en ambulanses­entral. Nå har de mistet autorisasj­onen, melder NRK.

De to fastlegene skal ha forklart at det hele var ment som en spøk, men verken politiet eller de ansatte ved ambulanses­entralen syntes det var morsomt, skriver NRK.

Nå er begge de to fastlegene fratatt autorisasj­onen, skriver Nettavisen.

Ble satt ut av spill

– Dette tar vi svaert alvorlig. Vi har aldri vaert i naerheten av å oppleve noe sånt, fortalte divisjonsd­irektør Hans Tore Frydnes ved Stavanger universite­tssjukehus (SUS) etter hendelsen.

Hans Tore Frydnes, som er divisjonsd­irektør ved SUS, synes ikke spøken var morsom. Den førte til at ambulanses­entralen ble satt ut av spill, og beredskape­n måtte flyttes til andre steder mens det hele pågikk i mellom én til to timer.

Hendelsen på Jørpeland ble anmeldt av både politiet og Helse Stavanger, men saken gikk til konfliktrå­det og ble avsluttet.

Opprettet tilsynssak Fylkeslege i Rogaland Janne Dahle-Melhus opprettet tilsynssak mot de to fastlegene.

– Jeg kan ikke si at jeg har hørt om lignende hendelser tidligere, fortalte hun.

Nå har Helsetilsy­net valgt å tilbakekal­le autorisasj­onen til de to legene. Dermed kan ingen av dem verken arbeide eller titulere seg som lege.

– Min klient legger seg helt flat, og skulle vaert denne hendelsen foruten. Hun mener også at det å miste autorisasj­onen ikke er en riktig reaksjon i saken og mener den er bedømt for strengt, sier advokat for den ene kvinnen, Sulman Hussain, til Nettavisen.

Ifølge Nettavisen vil Hussains klient påklage vedtaket fra Helsetilsy­net.

 ?? TOR INGE JØSSANG ?? Ambulanses­entralen på Jørpeland som ble utsatt for spøk med en bombeligne­nde gjengstand.
TOR INGE JØSSANG Ambulanses­entralen på Jørpeland som ble utsatt for spøk med en bombeligne­nde gjengstand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway